Scalpaţi cu ski-jetul de un „şmecher“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andreas Denisse Ariciu (22 de ani), fiul unor influenţi oameni de afaceri din Călăraşi, s-a ales cu dosar penal după ce a accidentat grav trei persoane cu ski-jetul. Incidentul s-a petrecut, sămbătă după-amiază, pe braţul Borcea al Dunării, în dreptul plajei „Automobiliştilor“.

Sâmbătă după-amiază, trei tineri se aflau în apă la kilometrul 99 al braţului Borcea, când au fost luaţi prin surprindere de o lovitură foarte puternică. Poliţiştii de la Transporturi Navale Călăraşi spun că Denisse Ariciu tracta cu ski-jetul o pernă gonflabilă, legată cu un cablu metalic. În timpul unei manevre de întoarcere efectuate foarte aproape de mal, beizadeaua i-a lovit în zona capului pe cei trei tineri aflaţi în apă.

Victimele au fost scalpate de parâma din metal şi au fost la un pas de moarte, două dintre ele rămânând inconştiente. Incidentul a fost raportat imediat la 112, cele trei persoane rănite fiind duse la Spitalul Judeţean Călăraşi. Este vorba despre Anamaria Teodora Nicolae (20 de ani), Marian Emil Ţenea (20 de ani) şi Ruxandra Andreea Nicolescu (20 de ani).

Victimele, în afara oricărui pericol

„Anamaria Teodora Nicolae, Marian Emil Ţenea aveau răni urâte la cap şi la faţă şi exista suspiciunea să aibă fracturi craniene. Pentru că eram de gardă, am decis să-i însoţesc la Bucureşti, la Spitalul «Bagdasar Arseni»", a declarat dr. Victor Verinceanu, directorul Spitalului Judeţean Călăraşi.

Cea de-a treia victimă, Andreea Ruxandra Nicolescu, a rămas internată la Călăraşi şi pentru că starea de sănătate nu ridica probleme a şi fost externată, la cerere.

Cei doi tineri duşi la Spitalul „Bagdasar-Arseni" ar putea fi externaţi astăzi, starea lor fiind bună. Contactaţi de reporterii „Adevărul" Anamaria Teodora Nicolae şi Marian Emil Ţenea nu au vrut să facă nicio declaraţie.

„Starea tinerilor este bună. Ei au fost internaţi în secţia de neurochirurgie. Fata are o lovitură la cap ceva mai mare, care a fost cusută. Lovitura la cap a băiatului este mai mică. Ambii sunt sub observaţie medicală şi ar putea fi externaţi luni", a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Bagdasar-Arseni" din Capitală, Florian Bica.

Dosar penal pentru tânărul teribilist

Denisse Ariciu, proprietarul ski-jetului implicat în accident



Andreas Denisse Ariciu, autorul accidentului,  va fi cercetat de poliţişti pentru vătămare corporală din culpă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Călăraşi, subinspector Mihaela Stan, tânărul în vârstă de 20 de ani a fost audiat pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc incidentul.

„A fost întocmit dosar penal, conducătorul ambarcaţiunii de agrement fiind cercetat în stare de libertate pentru vătămare corporală din culpă, urmând a se propune soluţie prin Parchet", a declarat, ieri, subinspectorul Mihaela Stan. 

„Chiar înainte de producerea accidentului l-am văzut pe tânăr, deoarece atrăgea atenţia prin manevrele şi viteza cu care conducea ski-jetul. La un moment dat, chiar m-am speriat şi m-am gândit că ar putea să rănească pe cineva, din greşeală", a declarat unul dintre martorii prezenţi pe plajă, care nu a vrut să-şi dezvăluie identitatea.

Copil de bani gata

Părinţii lui Andreas Denisse Ariciu, Constantin şi Iulia, deţin în proprietate mai multe spaţii comerciale din Călăraşi. De asemenea, soţii Ariciu au avut, până în urmă cu câţiva ani, vestita cofetărie „Julia".

Denisse Ariciu este un fel de vedetă locală. A terminat Colegiul Naţional „Barbu Ştirbei" în anul 2007 cu media 9 de bacalaureat. În vara acestui an, a absolvit Facultatea de management şi marketing din cadrul Universităţii Româno-Americane. Tânărul face furori în Călăraşi la volanul maşinilor de lux pe care le deţine.

Mama îi ia apărarea

Referitor la accident, mama lui Denisse Ariciu a declarat că nu este nimic grav şi că persoanele rănite sunt în stare bună. „Pentru că este vorba despre fiul meu, mi se pare normal să ţin legătura cu toată lumea. Am fost şi la spital, imediat după incident. Băiatul rănit este chiar prieten de familie cu noi", a precizat Iulia Ariciu.

Au contribuit Daniela Drăghici şi Răzvan Priţulescu

Reguli ignorate

Deşi există reguli de navigaţie stricte pe Dunăre, la Călăraşi nu se prea ţine cont de ele.  „Cred că ar trebui să aibă responsabilitate şi cei care administrează plaja. Pentru protecţia oamenilor este necesar să fie instalate geamanduri", spun angajaţii din zona fluvială Chiciu. Toate ambarcaţiunile, fie că este vorba de bărci sau ski-jeturi au obligaţia să nu se apropie mai mult de 20 de metri de mal. 

Vitezomanii nautici fac victime

La 3 august, Adelheid Goldschagg - o turistă din Germania în vârstă de 68 de ani care înota în zona plajei din Olimp - a fost rănită de un salvamar, care a trecut, în viteză, cu şalupa peste ea. Femeia a fost atinsă de elice la piciorul stâng şi a fost dusă la Spitalul Mangalia.

Ea a declarat poliţiştilor că nu vrea să depună plângere împotriva salvamarului Alexandru Dănilă, de 24 de ani, ba chiar a insistat ca acesta să nu fie sancţionat, fiind vorba de „un simplu accident". Dănilă a fost, totuşi, pedepsit cu tăierea a 5% din leafă.

Două zile mai târziu, la 5 august, două ski-jeturi s-au ciocnit în largul mării, la Neptun. Tinerii care manevrau aparatele - Ştefan Iovu şi Bogdan Pradaiş, ambii din Bacău - au fost răniţi şi au fost transportaţi de urgenţă la Spitalul din Mangalia. Din fericire, rănile au fost uşoare, cei doi fiind externaţi în aceeaşi zi.

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite