Romtelecom riscă o amendă de 2 milioane de lei pentru ucidere din culpă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doiniţa Alexandra Rahău (13 ani) a murit în iunie 2009
Doiniţa Alexandra Rahău (13 ani) a murit în iunie 2009

Ancheta în cazul morţii tragice din iunie 2009 a unei fetiţe de 13 ani, din satul constănţean Rasova, a stabilit vinovatul: Compania Romtelecom. Doiniţa Alexandra Rahău (13 ani) a murit în iunie 2009 după ce s-a jucat la un stâlp de telefonie fixă care a căzut peste ea, strivind-o.

Procurorul de caz a stabilit că stâlpii din zonă au perioada de folosinţă expirată, de peste 20 de ani, şi a decis trimiterea în judecată a companiei, ca persoană juridică, pentru ucidere din culpă şi a directorului diviziei Sud-Est a Romtelecom, Ovidiu Pripiş.

Citiţi şi:

Premieră - compania Romtelecom trimisă în judecată pentru uciderea din culpă a unei copile de 13 ani

Anchetatorii au arătat că fetiţa îşi făcuse un leagăn din cablurile de telefonie fixă ce atârnau pe jos şi că stâlpul s-a prăbuşit pentru că s-a rupt de la bază. Mai mult, procurorii au reţinut că, imediat după nenorocire, reprezentanţii companiei au dislocat bucata de la bază şi i-au dat-o tatălui fetei să o ascundă în magazie, fiind recuperată abia după câteva luni de poliţişti.

„Acest accident a fost cauzat de factori externi companiei. Căderea stâlpului a fost cauzată de faptul că, în mod frecvent, copiii din zonă legau de stâlp sârme şi îl foloseau ca leagăn, balansând astfel stâlpul şi slăbindu-i continuu structura de rezistenţă", a precizat Roxana Mihul, reprezentant al companiei Romtelecom.

Dacă Romtelecom va fi găsită vinovată la finalul procesului, compania poate primi o amendă de până la 2 milioane de lei. De asemenea, legea mai prevede ca pedepse complementare dizolvarea persoanei juridice sau suspendarea activităţii pe o durată de la trei până la un an. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite