Primar trimis în judecată pe legea ANI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul PSD al oraşului Cernavodă, Mariana Mircea (foto), a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia, fiind învinuită că şi-a completat inexact declaraţiile de avere şi de interese depuse la data de 16 iulie 2008. Agenţia Naţională de Integritate s-a sesizat din oficiu asupra ilegalităţii, la 30 martie 2009.

Anchetatorii au declarat că primăriţa a vrut să ascundă starea de incompatibilitate în care s-a aflat în perioada iulie - decembrie 2007, prin realizarea de venituri dintr-o funcţie pe care nu trebuia să o ocupe pe perioada cât a ocupat funcţia de ales local.

Practic, Mariana Mircea, pe atunci consilier local, deţinea şi calitatea de membru în consiliul de administraţie la Centrala Nuclearelectrică Cernavodă. Ea a omis să treacă veniturile realizate în această postură - 10.554 de lei, precum şi alţi 5.624 de lei primiţi de la Primăria Cernavodă, şi consemnase că a realizat în 2007 doar 1.200 de lei venituri de la SC Romas Expert Cernavodă.

Primăriţei din Cernavodă i se mai reproşează şi faptul că a trecut greşit suprafeţele unor terenuri deţinute în zona Cernavodă şi în Oradea, iar pe unul dintre acestea l-a omis pur şi simplu.

La audiere, primăriţa Mariana Mircea s-a declarat nevinovată şi a fost de părere că dosarul reprezintă un abuz de interpretare a legii. Ea a susţinut că declaraţiile de avere şi de interese sunt aferente mandatului de primar şi sunt completate corect. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite