Poliţistul care a salvat o viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Nicolaie
Gheorghe Nicolaie

Agentul principal Gheorghe Nicolaie din Reviga a mers trei kilometri prin nămeţi şi a amenajat locul de aterizare a elicopterului SMURD chemat să preia o femeie bolnavă de inimă.

În zona Reviga, la jumătatea drumului dintre Slobozia şi Urziceni, drumurile sunt blocate de nămeţi. Nu există medic de familie, deşi în cele patru localităţi - Reviga, Rovine, Crunţi şi Mircea cel Bătrân - trăiesc în jur de 3.800 de oameni. Când zona este sinistrată, salvarea poate veni doar pe calea aerului.

Aşa s-a întâmplat şi marţi, cu Viorica Mângâţă (62 de ani) din satul Mircea cel Bătrân. Femeia este cardiacă, locuieşte singură şi a anunţat-o pe sora ei din Bucureşti că i s-a făcut rău. Aceasta din urmă a cerut la 112 un echipaj pentru Reviga. Ambulanţa n-a putut însă să ajungă la pacientă din cauza zăpezii, aşa că a fost trimis un elicopter SMURD. Era însă nevoie de cineva care să facă legătura între pacientă şi echipajul de salvare.

Adjunctul şefului de post, agentul principal Gheorghe Nicolaie, a fost cel care s-a încumetat la drum. A mers pe jos trei kilometri, până la casa bătrânei. I-a luat o oră să ajungă. Apoi a amenajat în câmpul înzăpezit un loc de aterizare pentru elicopter, la 300 de metri de casa femeii. A adunat coceni şi un cauciuc cărora le-a dat foc, semnalizând astfel locul de aterizare. Elicopterul a preluat pacienta la bord în doar 10 minute. Poliţistul o transportase deja la locul de aterizare cu o sanie. Acum, Viorica Mângâţă este internată la un spital din Bucureşti.

„Când am ajuns acasă la ea, era dărâmată psihic. A prins curaj când m-a văzut", povesteşte poliţistul. „Eu nu sunt erou. Eroi sunt cei care au dus-o la spital, eu doar mi-am făcut datoria", consideră agentul Gheorghe Nicolaie, care lucrează în poliţie din anul 2008. Bărbatul locuieşte în Slobozia, este căsătorit, iar soţia sa este asistent medical. Poliţistul are două fetiţe, de 13 ani, respectiv 1 an. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite