FOTO Piţipoanca lui Mazăre jr a schilodit un bătrân. Victima a intrat în a doua operaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu BMW-ul X6 primit cadou la majorat, AnastasiaTănase (18 ani), fiica unui comisar de la Garda Financiară, a lovit un pieton căruia i-a zdrobit piciorul. Anastasia Tănase, una dintre amicele fiului lui Radu Mazăre, abia îşi recuperase permisul de conducere, după o suspendare pentru depăşire neregulamentară.

UPDATE: Astăzi, Gheorghe Chioaru a fost transferat la Spitalul Floreasca. „La ora 15.30 a intrat din nou în operaţie. Medicii de aici au deschis iar rana pentru că, se pare, ce au făcut medicii de la Constanţa nu a fost bine", a declarat Doina Chioaru, soţia victimei accidentului rutier. Ea a mai spus că soţul său are hemoglobina mică, dar medicii au spus că are inima sănătoasă şi poate suporta o a doua intervenţie chirurgicală la picior în interval de numai două zile.

Tânăra cu carnet de doar şapte luni, dar cu o maşină foarte puternică - BMW X6 -, a trecut, marţi-seară, pe roşu, a ciocnit un alt autoturism de teren marca Hyundai, apoi a pierdut controlul direcţiei şi s-a urcat pe treptele Teatrului Fantasio. Acolo se aflau doi bătrâni care citeau afişele de la avizier. Unuia dintre ei i-a zdrobit piciorul stâng sub roată. Victima este chiar Gheorghe Chioaru (79 de ani), preşedintele Federaţiei Omenia a Caselor de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din România.

Citiţi şi:

Vezi aici FOTOGALERIE

Un şmecher de 18 ani cu BMW Cabrio a făcut praf trei maşini şi a întrerupt curentul în Piaţa Unirii

Bucăţi de oase împrăştiate

„Eram cu un prieten şi mă uitam la afişele cu spectacolele de la teatru. Am auzit un scârţâit de roţi şi m-am întors să văd ce se întâmplă. Eram pe treapta a doua şi am văzut cum acea maşină a venit spre mine. Nu am mai avut timp să schiţez nimic. Am căzut şi am văzut bucăţi de oase pe scară. Mi-am tras piciorul de sub maşină şi am sunat la 112. Ea nici n-a venit să vadă ce fac", îşi aminteşte Gheorghe Chioaru.

Până la sosirea paramedicilor, Raul Ionescu, prietenul rănitului, a improvizat un garou dintr-o curea şi a legat piciorul zdrobit, pentru a opri hemoragia. Omul a fost transportat de urgenţă la spital, în stare de şoc. Raul Ionescu a rămas dezorientat, cu sandaua victimei în mână.
După impactul violent, Florentina Dicu (23 de ani), şoferiţa care conducea Hyundaiul, a fost scoasă din maşină şi a leşinat în mijlocul străzii, fiind îngrijită de prietenele ei.

Simona Anastasia Tănase a fost imediat flancată de doi indivizi musculoşi care au dus-o într-un loc mai ferit, la distanţă de locul accidentului. Martorii spuneau că şoferiţa mirosea a alcool, însă în urma testării cu aparatul Drager a reieşit că nu consumase băuturi alcoolice.

Comisarul s-a oferit „să ajute"

Simona Anastasia Tănase (în rochie albastră), alături de familia sa, la serbarea majoratului Foto: Uups

image

Trei ore a durat intervenţia chirurgicală pentru salvarea piciorului victimei, dar pacientul va fi transferat azi la Spitalul Floreasca din Bucureşti. Soţia lui Gheorghe Chioaru este hotărâtă s-o dea în judecată pe fata comisarului. Femeia este revoltată că şoferiţa de 18 ani se afla la volanul unui autoturism atât de puternic: „Nu vreau banii lor, vreau doar ca justiţia să-şi urmeze cursul. Nu dai unui copil de 18 ani o asemenea maşină, mai ales când are doar carnet de câteva luni!", a declarat Doina Chioaru, soţia victimei.

De acum, urmează alte trei operaţii pentru refacerea completă a pacientului. „Ăsta este un chin. Eu sunt om activ, lucrez, am responsabilităţi. Asta nu se poate plăti. Eu nu vreau să primesc nimic", spune Gheorghe Chioaru.

Sora sa, Lidia Valsamos, a precizat că tatăl fetei, comisarul Tănase, a fost la spital pe perioada intervenţiei chirurgicale la care a fost supusă victima fiicei sale. „Ne-a întrebat dacă avem nevoie de bani pentru operaţie, să ne ajute, dar l-am refuzat. I-am explicat că nu avem nevoie de banii lui", a spus Lidia Valsamos.

Gheorghe Chioaru afirmă că intenţia sa este să lase sistemul să-şi urmeze cursul. „Dacă ar fi să facem o paralelă cu respectarea legilor în România, inclusiv Constituţia, toate se încalcă. Articolul 40 din Constituţie spune clar că nimeni nu este mai presus de lege. Cu toate acestea, mor oameni pe capete în fiecare zi, iar vinovaţii nu plătesc", spune preşedintele CARP.

A contribuit Mara Demir

Spaima şoselelor, febleţea lui Răducu

Şoferiţa a intrat cu BMW-ul pe scările Teatrului „Fantasio“ 

image

Anastasia a făcut însă deja furori pe străzile Constanţei. Are permis de conducere din ianuarie, dar a strâns deja cinci sancţiuni de la Poliţia Rutieră pentru nepurtarea centurii de siguranţă. În plus, carnetul auto i-a fost suspendat la 17 iulie pentru depăşire neregulamentară, pentru 30 de zile. Îşi recuperase permisul la 15 august.

Presa mondenă locală o alintă cu titlul de „bambuista de la malul mării", fiind cea care i-a cucerit inima tocmai celui mai râvnit copil de bani gata al Constanţei: Radu Mazăre jr, fiul primarului Radu Mazăre. Fotografia cu cei doi, în care Anastasia este ţinută în braţe de Răducu Mazăre, este principala imagine folosită de junior la ilustrarea contului său de socializare. „Anastasia nu este iubita mea. Suntem doar prieteni.

Poza de pe Facebook este una dintre multele pe care le am cu diferite prietene. Despre accident şi despre faptul că ea conduce o maşină puternică prefer să nu comentez", a declarat Radu Mazăre jr.

Răducu Mazăre (stânga) a apărut, alături de tatăl său, la o prezentare de modă în uniformă cu însemne naziste  Foto: mihai ciobanu

image

Spre deosebire de Răducu Mazăre (17 ani), elev în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică, Simona Anastasia Tănase este absolventă a Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân din Constanţa şi a intrat anul acesta la Facultatea de Drept şi Administraţie Publică din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa, cu media 8,69.
Tatăl fetei, Constantin Tănase, este comisar la Garda Financiară Constanţa, iar din declaraţia sa de avere rezultă că este un bugetar obişnuit, însă cu un venit anual din salariu de peste 50.000 de lei.

El deţine un teren la Năvodari, un apartament în Constanţa şi, spre deosebire de fiica sa care conduce un autoturism BMW X6, Constantin Tănase ar avea doar
un Cielo.

Un cadou de 118.000 de euro fără TVA

Gheorghe Chioaru (79 de ani) s-a ales cu un picior zdrobit

image

Automobilul BMW X6 primit în dar de Anastasia la vârsta de 18 ani poate costa, cu toate dotările, până la 118.00 de euro fără TVA.
Potrivit fişei tehnice, bolidul are un motor de 2.979 centimetri cubi şi 306 cai-putere. Din broşura de prezentare, BMW X6 este un coupé de lux care se adresează unui public-ţintă cu venituri peste medie.

Viteza maximă a maşinii a fost limitată electronic la 240 de kilometri pe oră. Chiar dacă dispune de elemente de securitate şi de control de ultimă generaţie, cei 306 cai-putere pot pune în dificultate un şofer neexperimentat.

Din neam de aromâni bogaţi

Simona Anastasia Tănase face parte dintr-o familie extrem de bogată de aromâni din Tulcea. Bunicul ei, Hristu Tănase, are numeroase turme de oi şi capre ce numără mii de capete. El este finanţator al echipei de fotbal din divizia B Săgeata Stejaru din Tulcea. Străbunicul fetei, Tănase P. Tănase, este cel mai bătrân om din România, având, la venerabila vârstă de 115 ani, nu mai puţin de 14 nepoţi, 18 strănepoţi şi 4 stră-strănepoţi.

Bunicul Hristu Tănase a fost cel care i-a făcut Simonei Anastasia cadou la majorat BMW-ul X6 în valoare de 46.000 de euro. Petrecerea grandioasă a fost organizată în decembrie 2009, la barul Melody din Mamaia, cu peste 300 de invitaţi.

Tânăra a primit cadoul la miezul nopţii, împachetat în funde şi oferit cu jerbe de artificii. „A fost plăcerea mea să-i iau o aşa maşină. Nu m-am gândit la rău niciodată. În astfel de momente nu pui răul în faţă", a declarat Hristu Tănase pentru „Adevărul de Seară" Constanţa. Bunicul fetei spune că fata este „la primul accident" şi este „şocată".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite