Medic acuzat de malpraxis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Vlad Tica, medic şi Gabriela Stan, pacientă
Vlad Tica, medic şi Gabriela Stan, pacientă

Gabriela Stan (40 de ani) s-a operat în luna februarie, în Secţia de Ginecologie a Spitalului Clinic de Urgenţă Constanţa. Pacienta avea un fibrom uterin şi a fost supusă unei histerectomii. Problemele au început să apară însă abia o săptămână mai târziu.

 „M-am trezit udă toată. Îmi curgea urină prin vagin. Am fost îndrumată către medicul Florea Voinea de la Urologie. În urma investigaţiilor am aflat că în timp ce mă închidea, medicul Tica mi-a cusut şi vezica, în trei locuri", a spus fosta pacientă.

Chinuri cumplite

„Trei luni am stat cu sondă şi cu pamperşi, ca să mă vindecÎn tot acest timp nu mi s-a făcut nicio ecografie. După patru luni s-a descoperit că nu erau numai leziunile din vezică, ci şi ureterul drept fusese secţionat la histerectomie. Puteam să mor şi nimeni n-ar fi ştiut de ce", a mai declarat ea.În luna iunie a fost operată, uretra dreaptă fiind implantată în altă zonă a vezicii. Perioada de refacere a fost îngrozitoare.

„Am sesizat Colegiul Medicilor Constanţa şi Asociaţia pentru Protecţia Drepturilor Pacienţilor. Doar ultimii mi-au răspuns că ar putea fi malpraxis", a mai afirmat ea.

„Nu suntem Dumnezei"

Medicul Vlad Tica a declarat că nu este vina sa. „Astfel de accidente şi incidente, în timpul unor astfel de intervenţii se întâmplă şi sunt semnalate şi în literatura de specialitate. Nu suntem Dumnezei. Pacienta a semnat, înainte de internare, un acord, în care era informată despre riscurile şi complicaţiile pe care le comportă o astfel de intervenţie", a mai spus el.

Vlad Tica este vicepreşedintele Colegiului Medicilor Constanţa. „Am primit într-adevăr, o plângere la adresa sa. Am trimis-o imediat la Bucureşti, acolo este o comisie care se ocupă de membrii noştri. Noi nu ne puteam implica", a precizat medicul Victorian Păştilă, preşedintele comisiei de malpraxis din Constanţa. Gabriela Stan a spus că în cursul acestei săptămâni va depune la Parchet o plângere penală.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite