Mascaţii şi-au cerut scuze pentru deranj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O acţiune în forţă a Poliţiei Port care avea ca obiectiv anihilarea unei reţele de contrabandişti de ţigări s-a terminat ieri cu o jenantă eroare judiciară.

În jurul orei 16.00, poliţiştii, escortaţi de mascaţii Jandarmeriei, au descins la apartamentul familiei Necula. Înăuntru se aflau soţii Marioara şi Ion Necula (56 de ani), fiul lor Ciprian (21 de ani) şi bunica Anica Prica (87 de ani). „Am auzit nişte bubuituri. Când am deschis, mi-a răbufnit uşa în faţă. Erau cinci: trei cu cagule şi înarmaţi şi doi în civil.

M-au întrebat dacă am droguri, arme şi ţigări. Mi-au sechestrat fiul şi soacra în dormitor şi ne-au confiscat telefoanele mobile. Le-am zis că nu am nimic", a declarat Ion Necula. „Ne-am speriat de moarte. Au căutat până şi în cămară. Au deşertat o pungă de mălai pe jos, au aruncat hainele curate în mijlocul camerei, au scos tot din toate dulapurile. La sfârşit au zis că trebuie să-i însoţesc la poliţie", a mai arătat Necula.

Au greşit etajul

Situaţia s-a lămurit după ce Necula a petrecut o oră la sediul Poliţiei. „A venit subinspectorul Romeo Moise şi m-a întrebat: «Nu eşti Jean? Nu faci taximetrie?» Atunci mi-am dat seama că-l căutau pe vecinul de la etajul patru, care stă cu chirie", a mai afirmat el.

Moise i-a cerut scuze lui Necula în numele colegilor săi şi i-a spus că e vorba de o greşeală. Autorizaţia de percheziţie a fost eliberată de judecătoarea Ruxandra Grecu pe numele lui Ion Necula.

„Adresa era menţionată pe o autorizaţie emisă de instanţă", a declarat Gelu Manolescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa. Reprezentanţii Poliţiei Port nu au putut fi contactaţi pentru a explica pe baza căror probe s-a emis autorizaţia de percheziţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite