Licitaţie eşuată la „Prima Casă“ executată silit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Executarea silită a primului debitor la programul naţional „Prima Casă“ s-a dovedit un eşec. Şeful Agenţiei de Administrare Fiscală Murfatlar, Emil Mihăilescu, a decis anularea licitaţiei de ieri pentru vânzarea imobilului din Poarta Albă, pentru care proprietara Georgiana Răduţ (25 de ani) n-a mai putut achita ratele.

Aceasta este o spălătoreasă auto cu opt clase, din satul Viroaga, comuna Cerchezu. Georgiana a cumpărat locuinţa scoasă ieri la licitaţie în octombrie 2009 cu 60.000 de euro, luaţi de la BCR Cernavodă pe baza unei adeverinţe de venit false. Cazul este în prezent în atenţia procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia.

Până la finalizarea anchetei penale, autorităţile se chinuie să recupereze prejudiciul suferit prin „păcălirea" programului guvernamental. BCR Cernavodă, de la care spălătoreasa a contractat creditul, şi-a redobândit banii de la Fondul Naţional de Garantare al programului.

Prin executare silită, urma ca şi statul să recupereze banii fondului. Însă locuinţa, pentru care s-au plătit 60.000 de euro, a fost evaluată de expert la 30.000 euro. La acest preţ, niciun cumpărător nu s-a înscris la licitaţia ce trebuia să aibă loc ieri.

„Nu am primit nici măcar un telefon prin care cineva să se intereseze de starea imobilului. Nu a venit nimeni să ridice caietul de sarcini", a precizat şeful Agenţiei Fiscale Murfatlar, Emil Mihăilescu.

Preţ mai mic

Legea prevede ca, în termen de 30 de zile, să fie organizată o nouă licitaţie. „Vom pune imobilul la vânzare la un preţ cu 25% mai mic", a precizat Mihăilescu.

Dacă nici la etapa a doua nu se va prezenta vreun doritor, casa va fi scoasă, din nou, la vânzare cu preţul de pornire de 15.000 de euro, prag la care probabil îşi va găsi cumpărător. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite