La petreceri se poartă caricatura

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Caricaturistul constănţean Leonte Năstase realizează desene vesele pentru invitaţii la petreceri
Caricaturistul constănţean Leonte Năstase realizează desene vesele pentru invitaţii la petreceri

Serviciul oferit de un portretist profesionist costă 200 de euro. Firmele care organizează petreceri aniversare, agape colegiale, lansări de produse sau chiar nunţi au în portofoliu „realizarea de portrete şi caricaturi ale invitaţilor“.

Un cunoscut caricaturist constănţean, Leonte Năstase, s-a dat pe mâna unor firme profesioniste de organizat evenimente şi şi-a umplut agenda de programări. Numai în ultimul an a fost chemat să realizeze portrete şi caricaturi ale invitaţilor la zile onomastice, la aniversări ale unor firme constănţene, dar şi la deschiderea unui hotel în Braşov.

Indiferent de eveniment, desenele sunt vesele. „Le aşez un zâmbet în colţul gurii", spune Leonte Năstase despre subiecţii săi.

Realizarea portretelor tuturor invitaţilor durează, în medie, 12 ore. Iar preţul unei astfel de amintiri costă 200 de euro. Artistul lucrează în creion şi în acuarelă pe planşe A4 sau A3, în funcţie de solicitări. Şi pentru că sunt party-uri care se respectă, de cele mai multe ori artistului i se pune la dispoziţie o hârtie personalizată cu logo-ul firmei organizatoare.

Coadă la portrete

Caricaturistul a fost cooptat şi la o petrecere privată dedicată copiii angajaţilor unor firme sau la zilele comunităţii organizate de primării. La serbările în aer liber de la Mangalia, Năvodari, Techirghiol şi Medgidia artistul a avut mari surprize. „Am constatat cu uimire că oamenii stăteau la coadă la portrete, nu la mici şi la bere, ca să primească în schimb o schiţă. Erau foarte curioşi cum se văd prin ochii unui artist", spune Leonte Năstase.

Piaţă în creştere

Caricatura a devenit o modă în ultima vreme la evenimente de tot felul. Internetul abundă în oferte ale artiştilor. Sunt site-uri specializate pe care cu un simplu click poţi contacta un portretist sau poţi comanda un portret.

Florin a apelat la caricaturist pentru că n-a putut fi prezent la nunta prietenilor săi, dar şi-a dorit să le facă un dar inedit: portretele mirilor. „Mi se pare haios, este ceva deosebit şi ei au mult simţ al umorului. Sunt sigur că ar aprecia desenul, în locul unui cadou convenţional", spune tânărul constănţean.

COMENZI PE NET

Pentru comandarea unei caricaturi pe internet, doritorii trebuie să trimită online o fotografie cât mai clară cu cel pe care îl doresc desenat. Un portret costă 60 de lei. Pentru cei care doresc ca imaginea să fie înrămată, hârtia desenată ajunge la 100 de lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite