„I-am spus lui Bogdan că i-am ucis“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Giani Deli-Iorga, autorul crimelor din Cernavodă, a recunoscut că şi-a anunţat prietenul după ce i-a asasinat pe soţii Petre şi Elena Garoafă. La 2 ianuarie, Giani Deli-Iorga s-a dus în vizită la prietenii săi, Gabriela şi Bogdan Mitu, care se mutaseră de curând la Feteşti.

Citiţi şi: Asasinul de la Cernavodă, la ospiciu

„Le-am spus că vreau să se mute înapoi în Cernavodă, că nu pot sta fără prietenii mei. I-am promis lui Bogdan că vorbesc eu cu soţii Garoafă, că fac orice îmi stă în puteri ca să-i conving să-i accepte în casă", le-a povestit el anchetatorilor.

Deli-Iorga s-a întors în Cernavodă decis să-şi ţină promisiunea. O zi mai târziu, Giani i-a omorât pe cei doi bătrâni, socrii lui Bogdan Mitu, după ce între el şi aceştia a izbucnit un conflict. 

Desfăşurătoarele apelurilor indică faptul că Giani şi Bogdan au vorbit de 19 ori pe 3 ianuarie, în ziua crimei. Tehnicienii SRI au descoperit că Mitu l-a sunat pe Giani cu puţin după ora 11.00.  Elena şi Petru Garoafă au fost asasinaţi în intervalul 10.30 -11.00. Şi mai importante sunt cele două telefoane date de Giani lui Mitu după ora 11.20, când soţii Garoafă erau morţi.

„I-am spus că i-am omorât. Lui Bogdan nu i-a venit să creadă că am făcut aşa ceva şi a ţipat la mine", a mărturisit el. Indiciile conturează o nouă ipoteză în ancheta crimelor din Cernavodă: premeditarea. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite