Constanţa se scufundă, Mazăre e în Papua

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii Inspectoratului de Stat în Construcţii Constanţa (ISC) susţin că o stradă şi două imobile de pe faleză sunt în pericol de a se prăbuşi.

O nouă expertiză tehnică asupra lucrărilor realizate până acum la „Centrul Comercial Constanţa" a fost depusă de investitorul Harborside Hotels şi Harborside Imobiliare, după ce reparaţia provizorie s-a dovedit a fi una inutilă.

„Întreg versantul este într-o zonă de risc major. Practic, întreaga zonă, undeva la 60 de metri de la cota zero a străzii se află pe un lac", a explicat Gigi Chiru, şeful ISC Constanţa.

El a atras atenţia asupra faptului că şi alte cinci zone, unde în ultimele luni s-au produs alunecări de teren, se află în pericol de prăbuşire.
„I-aş recomanda primarului să se întoarcă acasă şi să se apuce serios de treabă pentru că ar putea să aibă surpriza de a găsi jumătate din oraş în mijlocul mării", a spus Chiru.

Experţii propun lucrări de reducere a umidităţii din sol şi recomandă primăriei să ia în calcul realizarea unui sprijin bazat pe piloţi puşi între blocuri şi strada Traian, dar şi piloţi suplimentari la fundaţia noii structuri a malului, care a generat această situaţie. Craterul de pe strada Traian a apărut pentru prima dată în luna iulie. Groapa a fost astupată cu pietriş, dar la ploile de la 11 octombrie, hăul s-a căscat din nou.

„Noi am astupat groapa, dar sub lucrarea noastră s-au produs nişte alunecări de pământ, iar pietrişul pus de noi a fost purtat de alunecări. Acum s-a făcut o lucrare nouă şi din pucntul nostru de vedere lucrarea este terminată", a declarat Decebal Făgădău, viceprimarul municipiului Constanţa.

Radu Mazăre a anunţat că îşi ia 12 zile de concediu fără plată pentru a pleca în vacanţă în Papua Noua Guinee. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite