Autostrada, prea îngustă pentru turişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 160.000 de turişti au trecut prin staţiunile de pe litoral în weekendul care tocmai s-a încheiat. Toate bune şi frumoase până la momentul plecării spre casă. Autostrada Soarelui a devenit neîncăpătoare pentru miile de maşini care s-au încolonat „în cursă“.

Hopul care a îngreunat şi mai tare traficul s-a numit staţia de taxare Feteşti. Cozile s-au întins pe 10 kilometri, fapt care a dus la claxoanări repetate şi, pe alocuri, destule înjurături.

Tamponările s-au ţinut lanţ. Între kilometrii 85 şi 86, pe sensul de mers spre Capitală, circulaţia s-a desfăşurat pe o singură bandă timp de mai multe zeci de minute, după ce patru maşini s-au tamponat.

Potrivit comisarului Cătălin Bocai de la Centrul Infotrafic, la faţa locului s-au deplasat echipaje ale Poliţiei şi o ambulanţă care să acorde asistenţă medicală în caz de nevoie pasagerilor, însă, din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

Accidentul s-ar fi produs pentru că un autoturism nu a semnalizat intenţia de schimbare a direcţiei de mers, iar maşinile din spate nu au păstrat distanţa faţă de ceilalţi şoferi. Pe tot parcursul zilei, poliţiştii au deviat o parte din trafic şi pe drumul vechi Constanţa - Bucureşti.

Şi între staţiunile de pe litoral a fost aglomeraţie. Poliţiştii de la Rutieră au fost nevoiţi să scoată din ambuteiajele de pe traseu zeci de maşini. S-a circulat bară la bară pe Drumul Naţional 39, între Eforie Sud şi Eforie Nord, şi pe Drumul Naţional 22C, între Murfatlar şi Cernavodă, potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române.

Show-urile gratuite au atras turişti

Numărul mare de evenimente, toate cu intrare gratuită, a fost cel care i-a atras pe turişti pe litoralul românesc. În sud a avut loc Liberty Parade, iar la Mamaia a cântat Mika. În plus, tarifele la cazare au fost cu 10% mai mici decât în vârful de sezon din 2009.

Pentru a prelungi şederea la mare a turiştilor, hotelierii s-au întrecut în promoţii pentru sejururi. Totodată, pe litoral, a crescut şi numărul turiştilor străini, ajungând la 8.000, spre deosebire de doar 3.000, la începutul săptămânii.

Năvală în trenuri

De aglomeraţie nu a scăpat nici Drumul Naţional 1. Spre seară, miile de turişti care şi-au petrecut weekendul în staţiunile montane de pe Valea Prahovei s-au urcat în maşini şi au pornit spre casă.

Între Buşteni şi Sinaia s-a circulat bară la bară, iar poliţiştii au fost nevoiţi să-i direcţioneze pe şoferi şi către ruta DN1A Ploieşti - Cheia - Săcele.

Şi trenurile au făcut cu greu faţă afluxului de turişti. Toate garniturile care au plecat dinspre litoral sau dinspre munte au fost supraaglomerate.

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite