Au vrut ca oraşul să fie iar comună, dar nu le-a ieşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După şase ani de când Căzăneştii au devenit oraş, localnicii au votat duminică să fie din nou ţărani. Totul pentru că taxele şi impozitele sunt prea mari, lipsa investiţiilor în infrastructură şi lipsa utilităţilor, i-au făcut pe consilierii locali să organizeze un referendum pentru ca oraşul să redevină comună.

„Au fost strânse peste 600 de semnături, şi la voinţa acestora, a trebuit să facem acest proiect de hotărâre, votat în unanimitate în şedinţa de Consiliu Local şi aşa am ajuns la referendum", a explicat Octavian Drăgoiu, unul dintre iniţiatori.

„Dacă e oraş, de ce nu sunt alimentele mai ieftine? Am ajuns să dăm 1,6 lei pe o pâine feliată şi 40 pe o butelie cu gaz. Am pensia de 360 de lei, iar traiul e scump la oraş. Nu e spital, nu avem canalizare", a spus nea Cristache, unul dintre localnicii care s-au prezentat la vot.

Printre cei împotrivă s-a numărat şi primarul. „Eu i-am îndemnat să nu vină la vot pentru a nu se realiza majoritatea plus unu. Noi, aici, ne-am angajat să muncim, dar realizările nu apar peste noapte", a spus Alexandru Gavrilă, primarul oraşului.

De altfel, după închiderea urnelor şi centralizarea datelor a ieşit la iveală că locuitorii nu renunţă cu una - cu două la statutul de orăşeni. Doar 29% din populaţia oraşului cu aproape 3.000 de electori a votat.

„Dintre aceştia, 755 s-au pronunţat cu DA, 63 cu NU, iar voturi nule au fost 34. Referendumul va fi invalidat, întrucât, la vot nu au venit jumătate plus unu, dintre cei înscrişi pe liste", a precizat edilul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite