Consilierul, primarul şi şpaga

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ales în funcţie de doar trei săptămâni, edilul din Găneasa, Nicolae Preda, este cercetat pentru dare de mită. Nicolae Preda a ajuns primar după o campanie electorală presărată de bătăi şi împuşcături. După nicio lună, el este acuzat că a încercat să cumpere votul unui consilier 9.250 de lei.

Nici nu s-au răcit bine voturile localnicilor din Găneasa, că noul primar, Nicolae Preda (PSD), este cercetat pentru dare de mită.

Poliţia Municipiului Slatina a fost sesizată joi seară că edilul ar fi mers la consilierul local Ştefan Idrez (PNG), unde i-ar fi lăsat pe tejgheaua barului 9.250 de lei, contravaloarea votului pentru alegerea viceprimarului.

„Domnul primar Preda a venit la mine acasă cu 9.250 lei. Era seară şi intrasem în casă. A sunat insistent la uşă şi când i-am deschis a intrat  brusc, a pus banii pe tejghea şi mi-a spus «ăştia sunt pentru votul de viceprimar pe care o să mi-l dai» şi a plecat din magazin. Am chemat poliţia şi am dat declaraţii. A mai încercat el să îmi dea mie bani, odată 10.000 de lei pentru un vot,  iar în campania electorală mi-a spus că îmi dă 10.000 de euro dacă fac electoratul PDL să voteze cu el. Acum cred că s-a încurcat la numărătoare”, a explicat consilierul. Cu toate că a fost ales pe listele PNG, Idrez este simpatizant PDL în Consiliul Local Găneasa.

Înscenare şi cercetare

Primarul Preda neagă însă că ar fi încercat să îl mituiască pe consilier şi susţine că totul este o înscenare a adversarilor săi politici. „Nu am fost acolo. Nu mai înţeleg nimic, eu de-abia acum am aflat. Este o înscenare a celor de la PDL. Noi am ales vicele, că unul de la PDL a trecut de partea noastră”, a explicat primarul.

Poliţiştii anchetează cazul. „S-a deplasat echipă din cadrul Poliţiei Slatina, care a ridicat suma de bani, în vederea continuării cercetărilor. S-au întocmit acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită. Dosarul penal va fi înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt pentru continuarea cercetărilor”, a explicat comisarul Claudia Radu, purtător de cuvânt a IPJ Olt.

image
image

Nu am fost acolo. Nu mai înţeleg nimic, eu de-abia acum am aflat. Este o înscenare a celor de la PDL.

image


Nicolae Preda
primar Găneasa

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite