Bucureşti: Consilierii scot nevoiaşii din casele sociale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) susţine că Primăria Sectorului 1 a achiziţionat ilegal 124 de apartamente în care au mutat cazuri sociale. Direcţia de Asistenţă Socială Sector 1 explică faptul că a avut tot dreptul să cumpere cele 124 de apartamente cu 164 de milioane de lei, pentru că este ordonator de credite.

Din cele 1.500 de familii din sectorul 1 care aşteaptă o locuinţă socială 124 s-au mutat recent în apartamentele cumpărate de Direcţia de Asistenţă Socială în Cartierul Latin şi în zona Giuleşti. „Este vorba despre 76 de locuinţe în noul cartier situat în Prelungirea Ghencea şi 48 în Giuleşti nr. 337”, a spus Dănuţ Fleacă, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială Sector 1. Mâna de ajutor pe care cei de la sectorul 1 susţin că le-a dat-o nevoiaşilor s-a transformat însă într-o fraudă din banii publici, spune preşedintele CGMB, Călin Murg.

“În an de criză s-a dat 1.300 de euro pe metrul pătrat”
Reprezentantul consilierilor generali explică faptul că cei de la sectorul 1 ar fi trebuit să îi ceară CGMB-ului aprobarea acestei achiziţii, în special pentru a se verifica preţul locuinţelor. “În an de criză s-a dat 1.300 de euro pe metrul pătrat, adică foarte mult”, a precizat Călin Murg. În replică, Dănuţ Fleacă a explicat că nu a avut nevoie de nicio aprobare de la Consiliul General, pentru că “nu Primăria Sectorului 1 a cumpărat, ci Direcţia de Asistenţă Socială care este ordonator de credite distinct”.


Amânaţi pe motiv că lipseşte avizul Capitalei
Florentina Văduva (36 de ani) este una dintre persoanele care aşteaptă de mai bine de şase ani o locuinţă socială de la Primăria Sectorului 1. „Am depus dosarul în 2003, iar singura speranţă adevărată pe care mi-am făcut-o legat de obţinerea unei case a apărut în urmă cu o lună, când un consilier de la primărie mi-a spus că s-au achiziţionat casele şi că sunt şanse să ne mutăm într-una”, a spus Florentina, mama unui băieţel de patru ani.
Ea a adăugat că în toţi aceşti ani a fost nevoită să locuiască ba în chirie, ba la familia ei. „Când am crezut că tot acest chin se va termina, vestea bună de la primărie n-a mai venit. Singurul răspuns primit a fost că listele se vor publica la sfârşitul lunii decembrie, pentru că se aşteaptă avizul de la Capitală”, a mai spus bucureşteanca. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite