Consilierii D.A. nu merg la şedinţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

şedinţa extraordinară de ieri a Consiliului Judeţean Bacău nu a mai avut loc, din cauza absenţei celor 19 consilieri ai Alianţei PNL-PD. Aceştia au informat conducerea CJ că nu vor participa

şedinţa extraordinară de ieri a Consiliului Judeţean Bacău nu a mai avut loc, din cauza absenţei celor 19 consilieri ai Alianţei PNL-PD.
Aceştia au informat conducerea CJ că nu vor participa la întrunire deoarece punctele de pe ordinea de zi nu justificau convocarea unei şedinţe extraordinare. Cum numărul total al consilierilor judeţeni este de 33, şedinţa nu a mai avut loc. Programată iniţial vineri, şedinţa a mai fost amânată o dată, tot din cauza neprezentării celor 19 consilieri. Preşedintele CJ, Dragoş Benea, a catalogat decizia consilierilor Alianţei drept una politică. "De această dată am trimis materialele cu cinci zile înainte. Din iunie 2004, am organizat 13 şedinţe extraordinare, fără să fie cazuri de calamităţi sau alte situaţii de urgenţă, ci ca să aprobăm mai repede proiecte de hotărâri benefice, în sprijinul comunităţii. Ordinea de zi de astăzi nu se deosebeşte foarte mult de alte ordini de zi", a declarat preşedintele CJ, Dragoş Benea. Punctul său de vedere a fost împărtăşit şi de consilierii PSD, PRM şi de cei independenţi. Reprezentanţii celeilalte tabere au însă o viziune diferită. "Conform legii, şedinţele extraordinare pot fi convocate la cererea preşedintelui numai în cazuri excepţionale, care necesită adoptarea de măsuri imediate pentru prevenirea, înlăturarea sau limitarea urmărilor calamităţilor. Domnul preşedinte politizează şi legea? Acum discută dacă respectăm sau nu legea?", a declarat Constantin Drăgănuţă, liderul consilierilor judeţeni ai Alianţei PNLPD.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite