Consilierii locali vor la cinema

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Local Bârlad ar putea intra, din toamnă, în proprietatea cinematografului Victoria, situat în centrul municipiului. Primarul Constantin Constantinescu a declarat că în sala

Consiliul Local Bârlad ar putea intra, din toamnă, în proprietatea cinematografului Victoria, situat în centrul municipiului. Primarul Constantin Constantinescu a declarat că în sala cinematografului Victoria vor fi organizate spectacole, conferinţe, ideea de bază fiind aceea de a transforma sala în una multifuncţională. În acest sens, autorităţile locale au înaintat Consiliului Judeţean Vaslui actele prin care se solicită preluarea clădirii din Bârlad, în prezent închisă. Recent a fost votată noua Lege a cinematografiei. Aceasta prevede că cinematografele de stat vor putea fi privatizate. Potrivit noii legi, unele cinematografe vor putea fi trecute în proprietatea consiliilor locale prin hotărâre de guvern. Prevederea a fost introdusă printr-un amendament iniţiat de UDMR. Potrivit secretarului de stat în Ministerul Culturii şi Cultelor, Victor Onisei, există riscul ca autorităţile locale să schimbe destinaţia imobilelor în care funcţionează cinematografele.
Reprezentantul ministerului a dat ca exemplu situaţia celor peste 50 de cinematografe intrate în proprietatea autorităţilor locale, din care doar şase şi-au păstrat destinaţia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite