Consilierii juniori au împlinit un an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile pot învăţa de la cei mai mici reprezentanţi ai oraşului

Consiliul Local al Tinerilor şi-a îndeplinit toate obiectivele promise la începutul mandatului.

Peste 40 de tineri, aleşi prin vot democratic de elevii din liceele timişorene, îşi pot trece deja un an de activitate în funcţia de consilier de tineret. Timp de un an, ei au organizat o serie de proiecte prin care au realizat legătura dintre liceeni şi autorităţi locale. Deşi au preluat structura Consiliului Local Timişoara, micii funcţionari „minori” şi-au depăşit modelele, prin iniţiativele din ultimii ani.

Au făcut bilanţul
La sfârşit de an calendaristic, primarul şi viceprimarii de tineret şi-au prezentat raportul acţiunilor desfăşurate până acum, dar şi planurile de viitor. „Consilierii noştri au progresat mult şi cresc de la un mandat la altul”, a spus Alexandra Martin, fost primar al tinerilor şi reprezentant de nădejde al Consiliului Local al Tinerilor (CLTTM). Timp de un an, micii consilieri au dovedit că sunt foarte pricepuţi în strângerea de fonduri şi în sprijinirea copiilor cu dizabilităţi.
Ei au confecţionat şi vândut mărţişoare, pentru a cumpăra apoi materiale în valoare de 1.200 de lei pentru cursurile de artă ale copiilor autişti de la Casa Faenza. Iniţiativele liceenilor nu s-au oprit însă aici. Ei au mai organizat şi campania „Priveşte liber, NU în culori”, pentru a combate rasismul în rândul tinerilor, printr-o serie de dezbateri şi spectacole de teatru.
În preajma alegerilor, candidaţii la fotoliul de primar al Timişoarei au stat faţă în faţă cu liceenii consilieri, pentru a-i convinge pe tineri că merită votul lor. Petrecerea cu folos a timpului liber face şi ea parte din obiectivele CLTTM. Astfel, consilierii au pus la cale un program de cinematecă, plin de filme de calitate oferite elevilor, dar şi balul mascat „Balloween”. Funcţionarii minori au organizat deja şi evenimente pentru anul următor. Ei se vor întâlni cu alţi tineri consilieri din Polonia, Asutria sau Maria Britanie, sub sloganul „Copiii vorbesc-adulţii ascultă”.

2008, un an deosebit
La aniversarea primului an de mandat, primarul tinerilor s-a declarat mulţumit că a învăţat, alături de colegii săi, cum să dezbată problemele importante sau să influenţeze autorităţile. „A fost un an nemaipomenit pentru noi toţi. Am avut parte de lecţii de viaţă, pe care abia aşteptăm să le punem în practică”, a spus primarul tinerilor Emilia Ciovor. La finalul întâlnirii aniversare, prefectul Ovidiu Drăgănescu le-a propus consilierilor juniori o întâlnire cu tinerii transfugi, sosiţi recent la Timişoara.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite