Consilierii judeţeni din Moldova, codaşi la rapoarte de activitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aleşii judeţeni din Moldova uită să întocmească rapoarte de activitate, deşi aceasta este o obligaţie clar prevăzută de lege. Potrivit unui studiu efectuat de Centrul pentru

Aleşii judeţeni din Moldova uită să întocmească rapoarte de activitate, deşi aceasta este o obligaţie clar prevăzută de lege. Potrivit unui studiu efectuat de Centrul pentru Politici Publice, judeţul Iaşi este codaş la acest capitol.

Dintr-un total de 51 de personae, care în perioada 2004 - 2007 s-au perindat la Consiliul Judeţean Iaşi, doar patru s-au achitat de sarcina legală. În aceeaşi perioadă, la Botoşani s-au perindat 46 de consilieri judeţeni dar s-au depus şase rapoarte de activitate.

La Vaslui 44 de persoane au deţinut funcţia de consilier judeţean, dar în cei patru ani au fost întocmite doar 19 rapoarte de activitate.

În Vrancea au fost întocmite 23 de rapoarte, deşi 51 de persoane au avut calitatea de consilier.

La Bacău, cei 52 de consilieri care ar fi trebuit să facă anual o dare de seamă au întocmit în patru ani doar 42 de rapoarte.

Judeţele Neamţ, Galaţi şi Suceava stau mult mai bine din acest punct de vedere, jumătate din numărul aleşilor îndeplinindu-şi obligaţia prevăzută de lege.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite