Consilierii lui Vanghelie, banii înapoi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liberalii din sectorul 5 le cer aleşilor locali să restituie cei aproape 40.000 de euro cheltuiţi din bugetul local pentru misiunea economică în Miami (SUA) Consilierii lui Vanghelie ar

Liberalii din sectorul 5 le cer aleşilor locali să restituie cei aproape 40.000 de euro
cheltuiţi din bugetul local pentru misiunea economică în Miami (SUA)

Consilierii lui Vanghelie ar putea fi nevoiţi să restituie fiecare câte 3.249 de euro, plătiţi de Consiliul Local al Sectorului 5, pentru deplasarea în misiunea economică din Florida.

Liberalii din sectorul 5 fac această solicitare pe motiv că delegaţia a fost "nejustificată", catalogând-o chiar o încercare a primarului Marian Vanghelie de a cumpăra voturile consilierilor prin "turism pe bani publici". Dacă cererea le va fi aprobată reclamanţilor de către Consiliul Local, cei 13 plimbăreţi vor fi nevoiţi să folosească banii pentru igienizarea zonei Zăbrăuţi. "Dacă nu justifică prin documente şi proiecte deplasarea, legea îi obligă să dea banii înpoi", susţine consilierul PNL, Alina Gorghiu.

Cu cine să ţin, cu partidul sau cu primarul?

Viceprimarul PNL, Marcel Florentin Bera, consideră justificată plecarea la Miami, dar este de acord şi cu comunicatul Biroului Politic al PNL, care susţine contrariul. "În mare susţin acest comunicat, chiar dacă acolo (în SUA - n.r.) nu s-a făcut o plimbare, dar nici nu s-a muncit zi de zi", precizează Bera, care, ca membru al Executivului, a plecat la Miami prin dispoziţie de primar.

Consilierul PD, Lucian Iliescu, precizează că nu a fost înştiinţat de iniţiativa colegilor liberali. "Cred că cei de la PNL mai bine se interesau de ce s-a dărâmat Piaţa Ferentari decât să facă toate astea", spune pedistul care se laudă că "prin comisia din care fac parte, am adus mai mulţi bani la bugetul local decât s-a cheltuit pe această deplasare".

"Vacanţa de vis la Miami", în cutia poştală

Indiferent de succesul acestei iniţiative, liberalii au de gând ca în această săptămână să pună în cutiile poştale din toate cartierele sectorului o scrisoare prin care aduc la cunoştinţă bucureştenilor că au "plătit în totalitate" pentru deplasarea de lux a consilierilor. Cătălin Stoichiţă susţine că acţiunile liberalilor urmăresc altceva. "Cred că cei de la PNL sunt în campanie electorală şi sunt în pană de idei", susţine consilierul PSD.

Videanu, în plimbare la Paris!

Primarul Capitalei, Adriean Videanu, a luat drumul Parisului pentru a se întâlni cu omologul său francez, Bertrand Delanoe. Cei doi au stabilit această întâlnire în urmă cu aproape şase luni, în urma Sommetului Francofoniei de la Bucureşti. Edilul-şef va sta în "oraşul luminii" trei zile, urmând ca amănunte despre efectele întâlnirii să ofere după ce se întoarce de la Paris. În urma Sommetului de la Bucureşti, Adriean Videanu i-a cerut colegului francez sprijinul pentru regândirea arhitecturii Capitalei României.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite