Consilier american: Twitter ar trebui să câştige Premiul Nobel pentru Pace

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilier american: Twitter ar trebui să câştige Premiul Nobel pentru Pace
Consilier american: Twitter ar trebui să câştige Premiul Nobel pentru Pace

Un fost consilier al Casei Albe pentru securitate naţională a declarat că reţeaua de socializare Twitter ar trebui să câştige Premiul Nobel pentru Pace având în vedere rolul pe care l-a jucat în cadrul revoltelor din Iran, relatează presa internaţională.

Citiţi şi:
L.A.Times: Hillary Clinton apără eforturile Twitter în cazul Iranului
Twitter, noul reporter al lumii / Sondaj

Mark Pfeifle, un fost ajutor al preşedintelui George W Bush, a sugerat ca reţeaua de microblogging ar trebui luată in considerare pentru premiul Nobel pentru Pace, acordat celor care militează pentru "fraternitate între naţiuni" şi "promovare a păcii", scrie Brand Republic.

Pfeifle a declarat ca Twitter a fost un instrument în monitorizarea crizei din Iran, provocată de rezultatul alegerilor prezidenţiale desfăşurate la 12 iunie.

În momentul culminant al crizei, peste 220.000 de postări erau trimise din Iran în fiecare ora pe site-ul Twitter.

"Când ziariştii au fost forţaţi să parasească ţara, Twitter a devenit o fereastră prin care lumea a putut vedea speranţa, eroismul şi groaza", a declarat fostul consilier într-un material publicat de Christian Science Monitor.

"Twitter a devenit corespondentul de la faţa locului, reporterul şi producătorul. Datorită acestui aspect, Twitter şi creatorii săi merită să fie luaţi în considerare pentru Premiul Nobel pentru Pace", a scris Pfeifle.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite