Congres dedicat ustensilelor de iluminat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 100 de specialişti din toată lumea participă la Zalău, timp de cinci zile, la cel de-al doilea Congres internaţional pentru ustensile de iluminat. Tema manifestării este tipologia

Peste 100 de specialişti din toată lumea participă la Zalău, timp de cinci zile, la cel de-al doilea Congres internaţional pentru ustensile de iluminat.
Tema manifestării este tipologia instrumentelor de iluminat, relevanţa acestora în modul de viaţă şi felul în care acestea s-au păstrat pe teritoriul şi la frontierele Imperiului Roman, inclusiv în zona Porolissum, de lângă Zalău. Manifestarea este organizată de Consiliul Judeţean Sălaj, în colaborare cu Muzeul de Istorie şi Arte din Zalău, şi cu Asociaţia Internaţională pentru Studiul Iluminatului Vechi, cu sediul la Geneva. Congresul se va încheia, joi, cu o vizită la Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj, unde a fost deschisă recent o expoziţie cu ustensile de iluminat din antichitate până în epoca medievală. Obiectele, descoperite pe teritoriul României, au fost primite de la toate muzeele din ţară.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite