Congelaţi în „casele container“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de familii de sinistraţi înfruntă noapte de noapte gerul.

Sinistraţii suceveni ale căror locuinţe încă nu au fost finalizate resimt din plin frigul din ultima perioada. Containerele puse la dispoziţie de autorităţi sunt adevărate congelatoare, mai ales în timpul nopţilor, când temperaturile scad până la minus 2-3 grade Celsius.

Fiecare seară înseamnă un nou coşmar pentru oamenii ale căror case au fost distruse de inundaţiile de la sfârşitul lunii iulie. Caloriferele electrice montate în containere nu fac faţă, iar oamenii spun că este ca şi cum ar dormi afară, sub cerul liber.

„Dacă dumneavoastră vă dezbrăcaţi seara de hainele de stradă, groase, eu le îmbrac. Imediat ce închid caloriferul se face un frig straşnic şi unde mai pui că o să plătesc curentul cine ştie cât.

Sper să fac măcar o cameră şi să mă mut acolo, pentru că nu mai pot sta în frig”, ne-a spus Tinca Bolgan, una dintre sinistratele din satul Ţibeni, comuna Satu Mare, care încă mai locuieşte într-un container.

Pereţi plini de igrasie

Pe pereţii containerelor au apărut deja urme de igrasie, iar locatarii acestor case improvizate se tem că sănătatea şi aşa şubredă le va fi afectată şi mai mult.

Maria Huzdup stă într-un container împreună cu fiica ei şi patru nepoţi. „Containerul este cuprins deja de igrasie, iar în locuinţa aproape pe distrusă de ape avem mucegai. Sper ca nepoţii să nu aibă probleme de sănătate din această cauză”, a mărturisit Maria Huzdup.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite