Confort de 110 de milioane de euro la Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 100 de milioane de euro vor fi investiţi în reabilitarea termică a blocurilor din Bacău, modernizarea termocentralei şi a reţelelor de distibuţie. Banii provin din fondurile

Peste 100 de milioane de euro vor fi investiţi în reabilitarea termică a blocurilor din Bacău, modernizarea termocentralei şi a reţelelor de distibuţie. Banii provin din fondurile structurale europene, mai exact Axa 3 POS.

"Bacăul este primul oraş din România, care va intra în acest program. Până în 2010 trebuie să cheltuim banii de la Fondul de Coeziune. Vor veni 50 de milioane de euro pentru al doilea grup de cogenerare (al termocentralei, n.r.), apoi vom reface reţelele de secundare şi reabilitarea blocurilor", a declarat primarul Romeo Stavarache.

El a mai precizat că, în cea de-a doua etapă, se vor cheltui aproape 60 de milioane de euro. CET Bacău a mai pus în funcţiune, în această primăvară, un grup energetic care produce atât energie termică pentru populaţie, cât şi electrică.

În urma acestei investiţii, evaluată la 11 milioane de euro, băcăuanii plătesc în prezent 136 de lei pentru gigacalorie. "Băcăuanii plătesc cu 50% mai puţin decât ieşenii la căldură", a mai subliniat Stavarache.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite