Conductor de metrou: „Stimaţi călători, v-aţi tâmpit cu toţii?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conductor de metrou: „Stimaţi călători, v-aţi tâmpit cu toţii?“
Conductor de metrou: „Stimaţi călători, v-aţi tâmpit cu toţii?“

Aceasta este atitudinea unui conductor de metrou faţă de călători. Tot mai mulţi bucureşteni sunt nemulţumiţi de modul în care sunt trataţi în mijlocul de transport în comun de către şoferi sau conductori.

Gabriela, o bucureşteancă în vârstă de 31 de ani, a fost aseară martora unei situaţii neplăcute în metrou. Tânăra se întorcea de la serviciu şi a luat metroul din staţia Pipera. „În staţia Aviatorilor, cineva a forţat uşa de acces, vrând să intre după semnalul «Atenţie! Se închid uşile». Conductorul a deschis microfonul şi a spus nervos «Las-o în morţii mă-sii de uşă!“, povesteşte Gabriela.

BUCUREŞTI: Mecanicul agresiv de la metrou, susţinut de colegi

„Am rămas cu gura căscată“
Pasagerii care se aflau la acea oră în metroul 1008 au rămas stupefiaţi.  „Am rămas cu gura căscată când l-am auzit! Nu este posibil să te adresezi în felul ăsta unui tren plin cu sute de călători de bună-credinţă care şi-au plătit călătoria sperând să circule în condiţii civilizate“, ne-a povestit Cristina Pleş, un alt pasager care a asistat la jignirile conductorului.

La următoarea staţie, la Piaţa Victoriei, conductorul metroului deschide din nou microfonul la fel de nervos. „Stimaţi călători, de ce nu lăsaţi uşile să se închidă? V-aţi tâmpit cu toţii, ce aveţi?!“, a continuat conductorul. Imediat după ce a coborât din metrou, bucureşteanca a depus o sesizare telefonică la numărul Metrorex.  Plângerea a fost înregistrată la ora 19.11 şi are numărul 5.

Directorul general al Metrorex, Gheorghe Udrişte, a declarat astăzi, pentru „Adevărul de Seară“, că nu este normală atitudinea conductorului de tren.

„Mecanicul nu trebuia să se adreseze astfel călătorilor. Vom face cercetări pentru a vedea împrejurările în care s-a produs incidentul şi dacă va fi sancţionat. Nu este normal nici ca uşile să fie forţate la închidere. În condiţiile în care avem 700.000 de călători pe zi, dacă 100 ar forţa uşile s-ar da peste cap circulaţia metroului“, a explicat Udrişte.

Dacă aţi fost martorii unor evenimente de acest gen, vă rugăm scrieţi la adresa de mail - simona.soare@adevarul.ro.

Citiţi mâine în „Adevărul“ cine este conductorul care i-a jignit pe călători

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite