Conducerea Avioane Craiova, decapitată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Economiei a schimbat consiliul de administraţie

Vechiul consiliu de administraţie era condus de Mironescu Adrian şi îi mai avea în componenţă pe Mihail Lefter, Ion Sterian, Paul Dumitrache şi Marcel Nica. Acţionarii companiei nu au numit încă un nou director general, după ce fostul director, Valentin Bernovschi, si-a dat demisia în urmă cu o săptămână. Statul român deţine 81la sută din Avioane Craiova. Liderul de sindicat ne-a declarat azi dimineaţă că spera ca această schimbare să fi avut loc mult mai devreme. 

“Din decembrie  până acum fabrica nu mai funcţionează. Nu avem nicio comandă. Cât timp a fost la conducere acest consiliu nu ne-a fost de niciun folos. Nu ne-a acordat absolut niciun sprijin. Speram să fie schimbat mult mai devreme”, a declarat Victor Peţa.

Furnizorii cer insolvenţa
Situaţia în care se găseşte în prezent Avioane Craiova este critică. Liderul de sindicat a adăugat că furnizorii uzinei trimit tot mai des atenţionări, cerând achitarea datoriilor mari pe care Avioane le înregistrează în prezent. Uzina craioveană se află în faza în care furnizorii de servicii sau materiale cer insolvenţa. “Procesul de privatizare trebuie accelerat, pentru că italienii de la Alenia, singurii ofertanţi, se arată în continuare interesaţi. Este un lucru mare să vrei să cumperi în această perioadă de criză”, a mai spus Peţa. 31 martie este ultima zi în care Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) mai are posibilitatea legală de a negocia privatizarea Avioane, ca mandatar, iar la 17 aprilie expiră oferta AVAS de privatizare a uzinei craiovene. “Oamenii nu şi-au luat salariile şi nu avem nicio comandă pentru 2009”, a adăugat liderul de sindicat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite