OMM: Condiţiile meteo, rareori cauza unică a accidentelor aviatice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Condiţiile meteo au putut contribui la catastrofa avionului Air France de pe ruta Rio de Janeiro - Paris, dar ele sunt rareori cauza unică a acestui gen de accidente, a precizat astăzi Organizaţia Meteorologică Mondială (OMM), relatează AFP.

"Vremea este probabil un factor care a contribuit la accident, dar se întâmplă foarte rar ca ea să fie cauza unică" a acestui gen de dezastre, a explicat şeful diviziei meteo aeronautice, Herbert Puempol.

Potrivit acestuia, chiar dacă două treimi dintre accidentele de avion comportă un factor meteo, este vorba despre o combinaţie de factori tehnici, meteorologici şi umani.

Expertul Organizaţiei Meteorologice Mondiale a mai explicat că nu este exclusă nicio ipoteză cu privire la cauzele catastrofei, dar în zona dispariţiei avionului au fost semnalate furtuni, transmite Agerpres.

Două avioane Lufthansa care s-ar fi aflat în aceeaşi zonă cu o jumătate de oră înaintea aeronavei Air France dispărute ar putea oferi indicii pentru investigaţiile în curs.

Organizaţia mondială a anunţat că deţine informaţii preliminare indicând că avioanele Lufthansa au înregistrat date despre temperaturile şi vânturile din zonă.

Cele două aparate participă la un program al OMM de culegere de date meteorologice, care ajută la elaborarea previziunilor şi ajută sistemele de avertizare timpurie înaintea dezastrelor naturale, informează Reuters.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite