Condiţii precare în spitalele de boli mintale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Condiţii precare  în spitalele  de boli mintale
Condiţii precare în spitalele de boli mintale

Persoanele cu dizabilităţi mintale suportă tratamente inumane în spitalele de profil din România şi trăiesc în condiţii mizere, arată un raport publicat ieri de Centrul de resurse juridice (CJR) şi Liga pentru sănătate mintală.

Citeşte şi:

Fără apă potabilă

Raportul privind respectarea drepturilor şi libertăţilor persoanelor cu dizabilităţi aflate în instituţii medico-sociale, finanţat prin programul Phare, a fost întocmit în urma a peste 30 de vizite neanunţate în 16 unităţi de acest tip.

Documentul arată că bolnavii sunt nevoiţi să stea câte doi în paturi fără saltele şi lenjerie, alimentaţia este sărăcăcioasă, iar mirosurile din saloane sunt insuportabile.

Pacienţii internaţi nu au apă să se spele şi nici duşuri funcţionale. Nici măcar la capitolul petrecerea timpului liber nu stau mai  bine.

În mai toate cazurile, rezidenţii îşi petrec timpul liber în faţa televizorului şi, destul de rar, se plimbă în curtea spitalului. În rest, pacienţii stau internaţi ani la rând, fără să facă absolut nimic.

„Mi-e groază să mă gândesc ce s-ar întâmpla dacă mâine m-aş îmbolnăvi şi aş ajunge într-un astfel de loc“, a declarat Cătălin Ganea, monitor CRJ.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite