Condiţii ca în Africa la Spitalul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secţiile de Terapie Intensivă şi Neurologie au nevoie de renovare

Bolnavii care ajung pe patul celor două secţii ale spitalului se confruntă cu condiţii de neimaginat. „Nu poate un bolnav să stea în asemenea condiţii. Trebuie să găsim soluţii urgente pentru a putea avea un spital care să arate, într-adevăr, pentru Uniunea Europeană şi nu ca un spital din Africa“, a declarat prefectul Ion Mîţu, în urma unui control făcut ieri în Spitalul Judeţean. 

Secţii nerenovate de 18 ani

Cadrele medicale au profitat de vizita prefectului pentru a-i arăta situaţia dezastruoasă în care se află unitatea spitalicească. În secţia de Neurologie sunt internaţi lunar circa 400 de pacienţi cu diagnostice deosebit de grave. „Saltelele sunt vechi de peste 20 de ani, grupurile sanitare sunt sub orice critică, instalaţiile sanitare sparte, iar infiltraţiile mai peste tot“, a spus medicul Denise Buzulică. Situaţia este aceeaşi şi în Secţia de Reanimare, dar şi în Ortopedie.

„Sunt secţii care n-au mai fost renovate de 15-18 ani. Aţi văzut ATI-ul care nu este corespunzător, Neurologia neigienizată de 8-10 ani sau Ortopedia pe care o avem la etajul 1, de 15 ani, neigienizată“, a mai precizat medicul Buzulică.

„Una dintre priorităţile mele este sănătatea“

La finalul controlului, prefectul Ion Mîţu a asigurat conducerea unităţii spitaliceşti că va face tot ce e posibil pentru ca secţiile problemă să fie renovate. „Condiţiile oferite de aceste secţii sunt similare unui spital din lumea a treia. Unele secţii arată foarte bine, parcă au intrat în Uniunea Europeană, altele arată foarte rău, din lipsa banilor. Mă voi implica direct, ţinând cont că una dintre priorităţile mele este sănătatea, vreau să aduc bani pe fonduri europene“, a precizat Ion Mîţu.

În prezent, datoriile Spitalului Judeţean sunt de aproximativ 130 de miliarde lei vechi. Cea mai mare parte se înregistreaază la furnizorii de medicamente şi echipamente sanitare, dar şi la utilităţi (energie electrică şi energie termică).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite