Condamnată la 15 ani de închisoare pentru „eutanasierea” cu ciocanul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureşteanca Florina Hogaş, care şi-a ucis soţul pentru  a-l scăpa de suferinţa unei boli, a fost condamnată la 15 ani de închisoare. Deciai a fost dată de Tribunalul Bucureşti şi poate fi contestată cu recurs.

Florina Hogaş (60 de ani) a fost trimisă în judecată după ce, în 2010, şi-a ucis soţul pentru  a-l scăpa de suferinţă, bărbatul fiind imobilizat la pat de mai mulţi ani.
„Eutanasierea" lui Nicolae Hogaş a durat aproape o oră, soţia încercând în zadar să-l ucidă cu un ciocan şi cu o sabie din Războiul de Independenţă din 1877, iar în final l-a asfixiat cu perna. Sabia fusese primită de bărbat de la unchiul său.

„Mă chinuiam şi eu lângă el atunci când îl îngrijeam”

„L-am omorât pe Nicolae pentru a-i curma suferinţa. Şi a lui, dar şi a mea. Mă chinuiam şi eu lângă el atunci când îl îngrijeam", a fost mărturia Florinei în faţa anchetatorilor de la Parchetul Capitalei.
Arestată imediat după comiterea oribilei crime, la 15 septembrie 2010, Florina nu a contestat, niciodată, în ultimele şase luni, mandatele de arestare preventivă. Ea nu şi-a angajat un avocat, a avut întotdeauna unul din oficiu, şi a declarat că este pregătită să-şi ispăşească pedeapsa. Femeia este acuzată de omor calificat şi deosebit de grav.

Mai multe detalii despre această crimă în articolul
O femeie supărată că soţul său este grav bolnav a decis să-l „eutanasieze“


Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite