Condamnări în cazul armelor furate de militari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principalii inculpaţi în dosarul armelor furate de la Unitatea Militară nr. 1038, de Vânători de Munte din Borşa- Maramureş, au fost condamnaţi, în această săptămână, de către

Principalii inculpaţi în dosarul armelor furate de la Unitatea Militară nr. 1038, de Vânători de Munte din Borşa- Maramureş, au fost condamnaţi, în această săptămână, de către judecătorii Tribunalului Militar din Cluj, la câte patru ani de închisoare.
Este vorba de foştii gestionari, plutonierul Daniel Maxim, sergentul major ştefan Petre şi civilul Gheorghe Mihali. Potrivit procurorului militar Gabriel Mora, ştefan a vândut trei pistoale mitralieră, de tip AKM, în luna februarie a anului trecut, iar Maxim - două arme, în luna septembrie, lui Mihali, cu suma totală de aproximativ 3.000 euro. În dosar a mai fost condamnat şi sergentul Florin Andreica, la un an cu suspendare condiţionată, pentru vânzarea a 10 cartuşe. Inculpaţii trebuie să achite despăgubiri Ministerului Apărării, pentru armele dispărute, de peste 6.000 RON. Acuzaţii au declarat apel la sentinţa judecătorilor. Potrivit avocatului Iordăchescu Eugen, Mihali pledează în continuare nevinovat. Probele sunt declaraţiile gestionarilor martori şi testul poligraf, netrecut de presupusul cumpărător. Având în vedere gravitatea situaţiei şi faptul că armele nu au fost descoperite, ar trebui să se implice şi serviciile secrete, consideră avocatul. Foştii militari sunt judecaţi în stare de arest, dar Mihali a fost eliberat la începutul anului şi este judecat în stare de liberate. Cazul este cercetat în paralel şi de procurorii DIICOT, fiind descoperită recent o singură armă, pe teritoriul judeţului Maramureş.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite