Concursuri, festivaluri şi surprize pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

manifestări pentru a marca ziua de 1 Iunie."În această perioadă, în toate grădiniţele din Iaşi au avut loc mai multe concursuri pentru micuţi. De 1 Iunie, vom organiza premierea celor mai

manifestări pentru a marca ziua de 1 Iunie.
"În această perioadă, în toate grădiniţele din Iaşi au avut loc mai multe concursuri pentru micuţi. De 1 Iunie, vom organiza premierea celor mai talentaţi preşcolari din judeţ, premiile constând în jucării şi dulciuri", a declarat Cristina Dascălu, purtător de cuvânt al ISJ Iaşi. Pe de altă parte, municipalitatea va organiza, împreună cu şefii învăţământului ieşean, mai multe serbări în Parcul Copou.
"Vor participa 12 grădiniţe din municipiu, fiecare prezentându-şi programul artistic. Primăria va oferi dulciuri micuţilor şi, pe lângă aceasta, va prezenta şi o expoziţie în Parcul Copou", a adăugat Andrei Trofor, purtător de cuvânt al municipalităţii ieşene. La rândul lor, şefii Muzeului Literaturii Române din Iaşi spun că Ziua Copilului nu va trece neobservată la cele 12 case memoriale administrate de această instituţie. "Vor fi organizate mai multe manifestări artistice, expoziţii, serbări, la care vor participa grădiniţele şi şcolile din Iaşi", a declarat Lucian Vasiliu, directorul MLR Iaşi.
Ziua Copilului va fi sărbătorită cu fast în Bacău, prin organizarea mai multor activităţi dedicate celor mici. Cel mai important festival al copiilor, "Arlekin", organizat în fiecare an de primărie, va avea şi în acest an multe puncte de atracţie. La reuşita acţiunilor vor contribui chiar şi beneficiarii, elevi de la mai multe şcoli din Bacău. De la concursuri de desen până la competiţii de minifotbal, atletism şi baschet, toate evenimentele programate se anunţă deosebit de atractive pentru sărbătoriţii zilei de 1 Iunie.
Nu vor lipsi piesele de teatru pentru copii, desenele pe asfalt şi spectacolele artistice. Organizatorii şi-au propus şi acţiuni educative, precum Săptămâna micului pieton, activităţile de protecţie a mediului şi cele cu teme de integrare europeană.
Însă de 1 Iunie nu doar primăria s-a gândit la copiii din Bacău. Cei 200 de vârstnici de la Căminul de Bătrâni le vor face şi ei o surpriză elevilor de la şcoala din comuna Tamaşi, care vor veni să îi viziteze, pregătiţi cu un program artistic. De asemenea, de 1 Iunie, mai multe organizaţii neguvernamentale din Bacău vor oferi daruri copiilor cu probleme.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite