Concurs de urături pentru Anul Nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 300 de elevi din 15  şcoli din judeţul Suceava, îmbrăcaţi în Moşi Crăciuni, Crăciuniţe sau în costume populare s-au întrecut ieri în cadrul unui concurs de mesaje satirice şi

Peste 300 de elevi din 15  şcoli din judeţul Suceava, îmbrăcaţi în Moşi Crăciuni, Crăciuniţe sau în costume populare s-au întrecut ieri în cadrul unui concurs de mesaje satirice şi urări originale de Anul Nou. Copiii au mai concurat şi la secţiunile „colinde“ şi „cele mai originale costume“.

Competiţia a avut loc în Aula Universităţii „Ştefan cel Mare“ din Suceava şi a fost „arbitrată“ de un juriu format din elevi şi profesori. Micuţii de la colegiul „Mihai Eminescu“ au câştigat la secţiunea „mesaje satirice“ cu scenetele „Balada unei şcolăriţe“, „Ecomoşul“ sau „Moş Crăciun ecologic“, care s-au bucurat de priză la public. „Am compus scenetele ca să distrăm pe toată lumea, indiferent de vârstă“, ne-a spus Sabina Lelcu, elevă la Colegiul „Mihai Eminescu“.

Colindătorii s-au antrenat timp de un an

Câştigătoare la secţiunea „cele mai frumoase colinde“ au fost grupurile folclorice „Muguraşul“, de la Şcoala 1 Suceava, „Grupul de Colindători şi Obiceiuri de Iarnă“ din satul Ciumârna şi elevii şcolii din Dorna Candrenilor. „Ne  pregătim în fiecare luni şi vineri, începând de anul trecut, din octombire“, ne-a explicat eleva Ioana Vlădău reţeta succesului.

Toţi elevii prezenţi ieri în aula universităţii au primit cărţi din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean. În prealabil, elevii suceveni au defilat pe străzile Sucevei şi au fost cu colinda pe la Casa de Cultură a Sindicatelor şi pe la primărie. „Proiectul «Darurile lui Moş Crăciun» doreşte să ducă mai departe tradiţiile româneşti legate de sărbătorile de iarnă“, a conchis Tatiana Vântur, inspector şcolar şi principalul organizator al evenimentului.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite