Concurs de schi de tură la Sinaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Staţiunea montană găzduieşte Cupa Furnica Cei care au echipamentul complet (schiuri de tură, piei de focă, beţe) sunt aşteptaţi la cota 1400 din Sinaia, la ora 9 fix. După ce vor plăti

Staţiunea montană găzduieşte Cupa Furnica

Cei care au echipamentul complet (schiuri de tură, piei de focă, beţe) sunt aşteptaţi la cota 1400 din Sinaia, la ora 9 fix. După ce vor plăti taxa de înscriere (8 lei), schiorii vor putea lua startul de la ora 10.00.

Categoriile de concurs sunt: amatori masculin: 19-25, 26-35, 36-45, peste 45 ani, amatory feminine: open şi elite-open. Cursa constă într-o simplă urcare de la Cota 1400 (staţia de telecabină) până la Cota 2000, traseul are o lungime de 3,5 km şi o diferenţă de nivel de +600m.


Cupa Furnica se află la prima ediţie şi este organizată de Asociaţia Sport Natura P.C. Printre susţinătorii acestui eveniment se numără şi Salvamontul Sinaia, precum şi Federaţia Română de Alpinism şi Escalada.


Conform organizatorilor, schiul de tură este un sport relativ nou la noi, care presupune deplasarea pe schiuri (în urcare şi/sau coborâre) a unui traseu în zona alpină. Deplasarea se face cu ajutorul unor elemente de echipament speciale, cum ar fi pielea de focă - benzi de material textile, natural sau sintetic, care, ataşate pe talpa schiului, permit atât coborârea, cât şi deplasarea pe zone de plat, cât şi la urcare.


Premii în piei de focă


Dacă anul acesta competiţia se ţine pe timpul zilei, pentru anul următor, Cupa Furnica se va desfăşura în nocturnă. Faţă de alte concursuri de schi, acesta vine cu noutăţi în ceea ce priveşte numărul mare de categorii, deschiderea către toţi participanţii fie ei amatori sau sportivi de elită, începători sau avansaţi.


Ca premii, organizatorii pun la bătaie piei de focă, pachete de energizante, diplome şi materiale de promovare a schiului de tură. Totuşi, cel mai important premiu rămâne simpla "ieşire" în sânul naturii.


Numele competiţiei, Cupa Furnica, a fost ales deoarece are legătură cu locul în care se desfăşoară, are legătură cu schiul de tură, la care se adaugă şi puţină veselie. Prima imagine care a trezit interesul organizatorilor a fost cea a unei furnici cu rucsac, care duce o pereche de schiuri în spate.


"CarpathianMan", o nouă provocare montană


Printre proiectele de viitor ale Asociaţia Sport Natura P.C. este "CarpathianMan", care are o serie de evenimente programate pentru anul 2008. Este vorba despre un proiect multisport românesc cu ridicat caracter montan, care va promova sportul outdoor de anduranţă.


Vor fi organizate şase evenimente care vor include: alergare montană, mountain-bike şi schi-alpinism.
Pentru început se vor străbate trasee în unii dintre cei mai frumoşi munţi din România, precum Piatra Craiului, Făgăraş, Bucegi sau Postăvaru.

Pe lângă competiţii, se va încerca crearea unui centru montan care va avea ca scop principal prezervarea şi promovarea stilului de viaţă tradiţional, a activităţiilor şi a meşteşugurilor aflate în strânsă legatură cu muntele.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite