Concurs de şah pentru vârstnici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaţia de Sprijin Comunitar, o organizaţie neguvernamentală din Bacău, a organizat, timp de două zile, concursul de şah pentru pensionari, ediţia a II-a. La Centrul de zi pentru persoane

Fundaţia de Sprijin Comunitar, o organizaţie neguvernamentală din Bacău, a organizat, timp de două zile, concursul de şah pentru pensionari, ediţia a II-a. La Centrul de zi pentru persoane vârstnice "Speranţa Dr. ştefan Ciobanu", 20 de iubitori ai sportului minţii au concurat pe două categorii de vârstă: 60-70 şi 70-80 de ani.
Printre competitori s-au numărat unii dintre "veteranii" acestui sport, care îl practică aproape zilnic în parcul central al oraşului. "Noi venim aici mai mult iarna, vara stăm cel mai mult în parc. Acolo să vedeţi ce partide se încing", povesteşte Gh. Armencea, câştigătorul primului loc la categoria 70-80 de ani. În schimb, primul loc la categoria de vârstă 60-70 de ani a fost luat de un buhuşean, C-tin Grosu. Arbitrajul a fost asigurat de un beneficiar al centrului care este acreditat de Federaţia Română de şah. Premiile au constat în sume de bani, bine-venite pe lângă pensie. "Scopul acestui concurs nu a fost doar divertismentul, ci şi popularizarea activităţilor centrului şi a serviciilor oferite de Fundaţia de Sprijin Comunitar acestei categorii de persoane. În acest fel, mai mulţi vârstnici vor afla de existenţa centrului şi de posibilitatea de a petrece în mod plăcut timpul alături de colegi de generaţie", declară coordonatoarea centrului, Raluca Bâtleanu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite