Concurs de cross-country, la Pogăneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

pe un traseu din împrejurimile Lugojului. Startul se dă lângă satul Pogăneşti, unde va fi instalată şi tabăra de corturi (pe DN 68A Lugoj - Deva, km 9). Traseul de la Pogăneşti are o

pe un traseu din împrejurimile Lugojului. Startul se dă lângă satul Pogăneşti, unde va fi instalată şi tabăra de corturi (pe DN 68A Lugoj - Deva, km 9). Traseul de la Pogăneşti are o dificultate de nivel competiţional mediu.
Are o lungime de 5,8 kilometri şi este caracterizat prin pante accentuate şi condiţii de drum forestier accidentat, specific cross-country. Seniorii vor avea de parcurs patru ture, echivalentul a 24 de kilometri. Juniorii vor parcurge două ture, iar fetele vor avea de parcurs o singură tură. Pe traseu vor fi şase puncte de control, prin care fiecare participant este obligat să treacă. În caz contrar, va fi descalificat.
Înscriere gratuită
Doritorii se pot înscrie în concurs duminică dimineaţa, între orele 9:00 şi 11:00, chiar la punctul de start. Aveţi nevoie doar de buletin sau de certificat de naştere. Cei care nu au împlinit încă 18 ani nu pot participa decât cu acordul scris al părinţilor. Vestea bună este că nu există niciun fel de taxă de înscriere. În schimb, primii clasaţi vor fi recompensaţi cu premii în euro.
Tabăra de corturi se deschide încă de sâmbătă, de la ora 14:00. De la ora 19:00, sunt programate ture de recunoaştere a traseului, iar de la ora 21:00 vor fi proiecţii de diapozitive în tabără. Duminică, participanţii se pot înscrie până la ora 11:00, când are loc startul. Premierea va fi în jurul orei 14.
Oraşul bicicliştilor
Lugojul este cunoscut ca un oraş al bicicliştilor. Bicicleta este cel mai răspândit mijloc de transport printre localnici. Acest lucru, dar şi distanţa mică până în Munţii Poiana Ruscă au determinat dezvoltarea ciclismului ca sport în zonă. Prima ediţie a Cupei Concordia a fost organizată în anul 1997. În cadrul clubului, la secţiunea cicloturism, ramurile de cross-country, downhill şi ciclism viteză (ture pe şosea) sunt foarte populare. Concursurile sunt apreciate nu numai de lugojeni, dar şi de timişoreni, reşiţeni, hunedoreni sau chiar de elveţieni.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite