Concurenţă pentru un post în armată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La jumătatea perioadei de înscriere pentru concursul de ocupare a locurilor disponibile sunt deja şapte candidaţi pe loc. Tinerii se pot înscrie la admitere până în 24 aprilie. În judeţul Timiş sunt disponibile 10 locuri, dar candidaţii pot ocupa şi unul dintre cele 1.500 de locuri din ţară.

Campania de recrutare a persoanelor care urmează să fie angajate în armată este în plină desfăşurare. Zeci de tineri trec zilnic pragul Biroului de Informare şi Recrutare de pe lângă Centrul Militar Zonal din Timişoara pentru a cere informaţii despre angajarea în armată sau pentru a-şi depune dosarele de înscriere în concurs. De la începutul lunii s-au interesat de condiţiile de angajare în armată aproximativ 300 de tineri.

„Cei mai mulţi tineri vin din localităţile din judeţ şi optează pentru un post la Timişoara, dar sunt dispuşi să meargă şi în alte oraşe unde sunt scoase locuri la concurs”, a spus purtătorul de cuvânt al Centrului Militar Zonal, maiorul Sorin Ionescu. Potrivit acestuia majoritatea tinerilor înscrişi la concurs sunt din afara Timişoarei.

Criza creşte interesul pentru armată

Printre tinerii care au mers ieri la Biroul de Informare Recrutare să ceară detalii despre angajare este şi Lucian Todor, un tânăr de 22 de ani din Deta.

„Nu sunt foarte hotărât dar am venit să mă interesez pentru că este un loc de muncă stabil şi în criza aceasta financiară niciun loc de muncă nu mai este sigur”, a spus Lucian Todor.

Acesta a plecat mulţumit de răspunsurile primite de la cadrele militare. „Îmi pot forma o carieră pentru că am liceul cu bacalaureat şi am ocazia să urmez şi Academia dacă progresez”, a mai spus Lucian Todor. Un alt tânăr a venit şi mai hotărât să se angajeze în armată.

Şi-a finalizat dosarul şi i-a rămas doar să se pregătească pentru probele sportive. „Eu sunt angajat la o firmă care face polistiren, dar vreau să încerc ceva nou. În armată este altceva.

Este disciplină, iar dacă reuşesc să mă angajez e clar că renunţ la actualul loc de muncă”, a spus Iulian Albu, de 19 ani din Jimbolia.

Viitori soldaţi gradaţi voluntari trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 22 şi 26 de ani, să aibă cetăţenie română, să fie apţi din punct de vedere medical şi să nu aibă antecedente penale.

Test psiho la angajare

Ei nu au voie să fie administratori de firmă sau membri de partid. Din punct de vedere al studiilor, sunt obligatorii cel puţin 10 clase, iar cei cu studii superioare au şanse mai mari de a creşte în grad.

Angajarea se face pe bază de test psihologic prin care se urmăreşte coeficientul de inteligenţă al candidatului şi personalitatea sa, iar probele sportive sunt eliminatorii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite