Concertul Guns N'Roses de astăzi ar putea fi amânat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concertul Guns N'Roses la Bucureşti ar putea fi amânat din cauză că organizatorii nu au obţinut autorizaţia obligatorie din partea Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România - Asociaţia pentru Drepturi de Autor (UCMR-ADA).

"Legislaţia românească şi internaţională obligă toţi organizatorii de concerte să încheie o autorizaţie cu UCMR-ADA. În caz contrar, noi putem apela la instituţiile statului, care ar fi obligate să oprească desfăşurarea concertului", a explicat George Daniel Ripa, purtătorul de cuvânt al UCMR-ADA., potrivit Agerpres.

Daniel Ripa a menţionat că ar mai fi existat cazuri similare, însă, de fiecare dată, UCMR-ADA a avut în vedere interesul publicului. "Cu toate acestea, probabil că la un moment dat va trebui să luăm măsuri, pentru că aceia care pierd, în ultimă instanţă, sunt autorii de muzică şi fanii lor", a menţionat purtătorul de cuvânt al UCMR-ADA.

Legislaţia prevede (Legea 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe), că un organizator care obţine cu 10 zile înainte autorizaţia UCMR-ADA trebuie să plătească acesteia 7% din veniturile din vânzarea biletelor şi din banii obţinuţi de la sponsori. În caz contrar, legea prevede că organizatorul trebuie să plătească 21% din venituri, potrivit sursei citate.

Eugen Petcu, consilier juridic la UCMR-ADA,citat de Agerpres, a declarat că organizatorii concertului Guns N'Roses, D&D Entertainment, au refuzat să încheie autorizaţia privind comunicarea publică a operelor muzicale, fără de care desfăşurarea concertului ar constitui o infracţiune.

"Marţi, inspectorul nostru va face o ultimă încercare pentru obţinerea autorizaţiei. În cazul în care D&D Entertainment nu încheie autorizaţia ne vom adresa organelor de poliţie şi vom înainta acţiune în justiţie. Vom urma toate căile legale"
, a spus Eugen Petcu.

Faimoasa trupă Guns N'Roses vine pentru prima oară în România, pe 21 septembrie. Concertul, care va avea loc la complexul ROMEXPO din Capitală şi face parte din turneul mondial "Chinese Democracy World Tour".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite