Concert în peştera de la Româneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filarmonica Banatul din Timişoara concertează astăzi pentru a 24-a oară în Peştera Româneşti de la poalele Munţilor Poiana Ruscă. Directorul Filarmonicii, Ioan Gârboni şi-a propus, ca în

Filarmonica Banatul din Timişoara concertează astăzi pentru a 24-a oară în Peştera Româneşti de la poalele Munţilor Poiana Ruscă. Directorul Filarmonicii, Ioan Gârboni şi-a propus, ca în fiecare an, să prezinte părţi din orchestra mare a instituţiei în peştera de la Româneşti.

Dacă anul trecut a fost rândul octetului de suflători în lemn, de data aceasta publicul îi va putea asculta pe cei 12 muzicanţi din orchestra de alămuri, dirijată de Radu Popa. Concertul din Peştera de la Româneşti începe la ora 13 şi va dura un ceas. ,,În peşteră e loc pentru 5.000 de oameni. Ne aşteptăm să fie prezenţi la spectacol cel puţin 2.500, mai ales că vremea se anunţă caldă”, a precizat Gârboni.

Bach printre lilieci

În peştera de la Româneşti vor răsuna acorduri de Bach, Mozart, Haendel, Richards şi Holst. Publicul se va delecta pe gratis cu diverse genuri muzicale, de la tonuri preclasice până la jazz simfonic. Ioan Gârboni a declarat că întreg concertul îl costă aproximativ 20.000 de lei. ,,Circa 40% din bani i-am primit de la Consiliul Judeţean şi de la Primărie. Restul sunt din sponsorizări”, a spus Gârboni.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite