Concert cu instrumente din coji de nuci şi cucută la "Târgul Olarilor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Municipiului Sibiu, manifestarea este cuprinsă în cadrul programului "Sibiu - capitală culturală europeană 2007", ediţia din acest an fiind o repetiţie pentru marele eveniment

Primăria Municipiului Sibiu, manifestarea este cuprinsă în cadrul programului "Sibiu - capitală culturală europeană 2007", ediţia din acest an fiind o repetiţie pentru marele eveniment cultural a cărui gazdă va fi oraşul.
"Târgul Olarilor", organizat anual la Sibiu în prima sâmbătă şi duminică a lunii septembrie, îşi propune să prezinte sibienilor şi vizitatorilor evoluţia şi preocupările meşterilor olari şi ceramişti de la an la an, noutăţile şi caracteristicile celor mai reprezentative şcoli de olărit din România: Horezu, Corund, Baia Mare, Oboga, Glogova, Marginea, Obârşa, Rădăuţi şi Sibiu. Singura "orchestră" neconvenţională din ţară, Tutora, va reveni mâine, după mai mulţi ani, la "Târgul Olarilor", la Sibiu, unde va susţine concerte. "Timp de două zile vom încânta publicul din Sibiu cu concerte inedite, cu 200 de instrumente realizate din toate materialele existente, de la coji de nuci, cucută, trestie şi rădăcini", a spus Ferentz Janos, autorul instrumentelor muzicale ciudate, ca cimbitarul, zornăitoarea din scoarţă de copac sau coji de nuci, ţitera din bostan, fidula, buhaiul cu trestie, pocnitoarele din crengi. Fiecare instrument este însoţit de o poveste, cum ar fi cea a unui bostan devenit peste noapte ţiteră sau a unui copac care a dat naştere unor tobe. Viorile cu goarnă sau cele cu pâlnie concurează, prin imagine şi sunet, cu cele mai interesante obiecte dintr-un magazin de antichităţi. Aceste instrumente muzicale ciudate realizate de Ferentz Janos pot fi achiziţionate la "Târgul Olarilor". Atmosfera de aici va fi completată de tarafuri, fanfare şi rapsozi populari, toate acestea întregind nota tradiţională a manifestării.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite