Concert inedit pe Dunăre cu Hubert von Goisern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest weekend, Sulina şi Tulcea sunt oraşele în care vor avea loc două show-uri speciale, inedite în primul rând, prin locul de amplasare a scenei şi apoi prin mesajul transmis. Pe o

În acest weekend, Sulina şi Tulcea sunt oraşele în care vor avea loc două show-uri speciale, inedite în primul rând, prin locul de amplasare a scenei şi apoi prin mesajul transmis.

Pe o scenă mobilă amplasată pe apă a concertat, ieri, 3 august, la Sulina, artistul austriac Hubert von Goisern, iar mâine, duminică (5 august), va concerta, la Tulcea, trupa Zdob şi Zdub. Concertul face parte dintr-o campanie internaţională de sensibilizare a publicului, iar evenimentul se derulează sub sloganul "Salvaţi Dunărea - Opriţi proiecte de tip Canal", în cadrul campaniei internaţionale de sensibilizare a publicului larg pe tema "Navigaţia şi impactul asupra mediului".

"Proiectul a demarat la 22 iunie, iar până la 1 septembrie va trece prin toate oraşele dunărene, Delta Dunării, în România şi Ucraina. Peste un an, turneul se va deplasa spre nord prin canalul Rhine - Main, spre Basel şi Rotterdam. În 2009, portul Linz va fi scena unui mare festival final, unde vor susţine concerte toţi artiştii pe care Hubert von Goisern i-a întâlnit în aventura sa prin Europa," ne-a declarat prof.

Petruţa Moisi, preşedintele Centrului de Consultanţă Ecologică Galaţi, organizaţie parteneră în acest proiect. În călătoria în ţările dunărene, de-a lungul fluviului, pe o distanţă de 12.000 de kilometri, vor fi prezentate elementele care alcătuiesc cultura europeană, particularităţile şi caracteristicile regionale.

Hubert von Goisern prezintă o cultură polivalentă, experimentând mai multe instrumente muzicale: trompeta, chitara, acordeonul, flautul. A trăit în Africa de Sud, Canada, Filipine şi puţin în Tibet şi nu este neapărat un culegător de folclor, ci, mai degrabă, un globetrotter muzical ce combină folclorul cu rockul, alături de ingrediente din majoritatea stilurilor.

Centrul de Consultanţă Ecologică Galaţi este implicat în această campanie de informare cu privire la Fluviul Dunăre şi ameninţările la care acesta este supus în calitate de Punct Naţional Focal al Forumului de Mediu al Dunării, alături de WWF - Programul Dunăre Carpaţi.

În România, proiectul a vizat cinci concerte în cinci oraşe. Pe 23 iulie, Hubert van Goisern a ajuns la Orşova, pe 23 iulie artistul a concertat la Brăila, alături de Loredana Groza, iar pe 24 iulie, la Galaţi, alături de Zdob şi Zdub - evenimente urmate de cele de la Izmail (26 iulie), Vilcovo (27 iulie), Sulina (3 august), Tulcea (5 august), Belgrad (23 august), Novi Sad (24 august) şi Bratislava (28 august).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite