Concert la Palatul Ştirbei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un spectacol susţinut de Orchestra Naţională de Folclor Fundaţia "Valenţe umane" organizează astăzi la orele 13.00, la Palatul Ştirbei, un eveniment cu tema "Toamnă târzie la palat",

Un spectacol susţinut de Orchestra Naţională de Folclor

Fundaţia "Valenţe umane" organizează astăzi la orele 13.00, la Palatul Ştirbei, un eveniment cu tema "Toamnă târzie la palat", în cadrul căreia Orchestra Naţională de Folclor condusă de maestrul Constantin Arvinte şi invitaţi-surpriză vor susţine un concert deosebit.

Publicul se va bucura de ultimele acorduri ale toamnei, într-o atmosferă rafinată, amintind de secolul trecut, alături de elita mediului de afaceri şi a mass-mediei din România.

Orchestra Naţională de Folclor va face dovada talentului şi profesionalismului ei, interpretând muzică de diferite genuri: populară, cântece de petrecere, cafe-concert, jazz, evergreen.

Alături de orchestră vor susţine microrecitaluri trei soliste consacrate ale muzicii populare româneşti: Elena Ionescu, Valeria Arnăutu şi Silvia Semeniuc, iar cvartetul "Valenţe umane" va interpreta muzică clasică.
Un proiect important al Fundaţiei "Valenţe umane", Orchestra Naţională de Folclor românesc este şi va fi purtătoarea vocii poporului şi a graiului românesc atât în interiorul ţării, cât şi în afara ei.

Din punct de vedere financiar, orchestra este susţinută în întregime de Fundaţia "Valenţe umane", prin intermediul preşedintelui acesteia, Nela Păvăloiu. "Prin intermediul acestei orchestre se doreşte crearea unei societăţi naţionale de cultură unică, pentru a atrage publicul şi a stimula setea de cultură, promovând şi dezvoltând folclorul românesc", spune Nela Păvăloiu.

Fundaţia, prin intermediul Orchestrei Naţionale de Folclor, are ca scop revitalizarea şi revigorarea culturală mai ales în rândul tinerilor, iar pentru a atinge scopurile propuse, s-au selectat unii dintre cei mai buni instrumentişti de folclor, care, pe lângă studiile de specialitate, au şi o experienţă foarte bogată pe plan muzical în domeniul folcloric.

Cel mai recent succes al orchestrei a fost concertul în cadrul "Zilei Internaţionale a Persoanelor de Vârsta a Treia", din data de 29 septembrie 2007. Concertul "Tradiţii milenare" a avut durata de 90 de minute şi a fost susţinut în formula 19 instrumentişti, dirijor Constantin Arvinte, cu invitaţi speciali: Maria Cârneci, Gheorghe Turda, Elena Ionescu, Cătălin Maximiuc.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite