Concediu forţat pentru 1.300 de oţelari reşiţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salariaţii combinatului spun că Moş Crăciun le-a pus sub brad stres şi îngrijorare

Starea de tensiune este atât de mare încât unii salariaţi au cerut singuri să fie concediaţi.

Combinatul Siderurgic TMK Reşiţa şi-a încetat, de astăzi, activitatea, iar producţia se va relua în 5 ianuarie, dacă vor exista comenzi. Conducerea companiei a mai anunţat că este sigur că în ianuarie se vor face concedieri. Cifra vehiculată este de 200 - 300 de salariaţi, în funcţie de înţelegerea cu sindicatul.
„Starea de tensiune e atât de mare la nivel de conducere, încât se simte până jos în atelier. Nu ştim dacă vom mai lucra, când vom lucra, dacă vom fi daţi afară sau dacă mai rămânem. Ni se spune să ne vedem de lucru, că nu e treba noastră să ştim care e strategia  combinatului. Atât ştim, că de astăzi plecăm acasă, în vacanţa de Crăciun, care se va prelungi şi anul viitor” a declarat un muncitor care doreşte să-şi păstreze anonimatul de teama repercusiunilor.
De astăzi, la TMK nimeni nu mai dă niciun fel de informaţii. Nu numai muncitorii se tem să vorbească, ci Adrian Popescu, preşedintele Grupului TMK România, care se află acum la Slatina. „Nu mai putem da relaţii. Trebuie să ne înţelegeţi şi pe noi. Suntem o firmă privată, la care patronatul decide regulile. Îmi cer scuze, nu pot să vă spun nimic”, ne-a declarat, telefonic, Adrian Popescu.
Această afirmaţie vine la puţin timp după ce preşedintele TMK România spunea, în „zorii” crizei economice: “Programul de investiţii va fi afectat de criza economică. Nu se va închide nici o capacitate de producţie, ci doar se va reduce producţia efectivă a acestor capacităţi , reducând timpul de lucru. Din păcate, aceasta va însemna disponibilzări de personal, dublate de reducerea timpilor efectivi de muncă la personalul rămas.”

Cadouri de criză
Liderul sindicatului Vatra din TMK, Iancu Muhu, ne-a declarat că, în siderurgie, criza se resimte din plin, în luna decembrie producţia fiind oprită, până în ianuarie, la combinatele siderurgice de la Oţelu Roşu, Hunedoara, Târgovişte, Buzău, Câmpia Turzii, iar la combinatul de la Galaţi a fost redusă activitatea.  TMK Reşiţa are aproximativ 1.300 de angajaţi şi, în noul context, conducerea combinatului analizează modalitatea de a face reduceri de personal. Totuşi, spre deosebire de alte societăţi care se declară în criză, TMK va acorda pachete cu dulciuri în valoare de 75 de lei şi prime de Crăciun în valoare de 600 de lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite