Concedii de vis, cu bani puţini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Concedii de vis, cu bani puţini
Concedii de vis, cu bani puţini

Un program, vechi de 5 ani, le oferă românilor şansa unei vacanţe de vis. În perioada 1 septembrie -1 noiembrie 2009, Asociaţia Naţională pentru Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC) va desfăşura programul „Vacanţa la ţară". Vrei cazare la munte? Găseşti aici!

Prin programul desfăşurat în parteneriat cu Ministerul Turismului, le sunt oferite turiştilor sejururi de şase zile/cinci nopţi, de duminica şi până vinerea, în camere duble. Tariful pentru un sejur la o pensiune de două margarete este de 150 lei de persoană, în timp ce la pensiuni de trei şi patru margarete, întreaga vacanţă va costa 195 lei. Dacă până în acest an în banii plătiţi de client era inclusă doar cazarea, acum organizatorii au introdus un bonus. Ca noutate, majoritatea pensiunilor vor oferi şi micul dejun tradiţional românesc, din care nu vor lipsi brânzenturile, ouăle, dulceaţa, mierea sau checul. Turiştii cei mai interesaţi de de acest program al A.N.T.R.E.C. sunt cei de peste 35 de ani, care caută locuri liniştite în care să-şi petreacă zilele de concediu sau sejururile, după vârsta pensionării.

Clienţi pentru pensiunile din Bran

Programul "Vacanţa la ţară" a adus până acum sute de turişti la pensiunile din zona Bran – Moeciu. De altfel, în această zonă a şi fost semnat, în 27 aprilie 2004, un protocol între Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului şi Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural pentru demararea acestui program. Ajuns acum l-a cea de-a 14-a ediţie, în program sunt incluse pensiuni agroturistice ce fac parte din A.N.T.R.E.C.şi au fost de acord să primească turişti la preţuri derizorii.

În total sunt 357 de pensiuni din 11 judeţe din ţară care participă la această ediţie a programului. Acestea se găsesc în judeţele Braşov, Constanţa, Covasna, Gorj, Maramureş, Neamţ, Suceava, Sibiu, Tulcea şi Vrancea. Toate pensiunile agroturistice din aceste judeţe şi care fac parte din Asociaţia Naţională pentru Turism Rural, Ecologic şi Cultural, oferă la preţuri promoţionale aceste „pachete” de cazare,  menite să îi ajute şi pe cei care nu îşi permit concedii în ţări şi locuri exotice sau chiar şi pe litoralul românesc.

Date de contact

Pentru a vă înscrie la program trebuie să contactaţi filiala ANTREC din judeţul în care locuiţi. Pentru Braşov, sunaţi la 0268.236.355 sau scrieţi la adresa de mail brasov@antrec.ro. Dacă locuiţi în Prahova, sunaţi la 0244.592.915 sau scrieţi pe adresa prahova@antrec.ro, pentru filiala din Mureş sunaţi la 0265.772.211 sau scrieţi la adresa de e-mail mures@antrec.ro, iar dacă locuiţi în judeţul Sibiu şi vreţi să vă faceţi rezervare sunaţi la numărul de telefon 0744.542.365 sau scrieţi-le pe adresa de e-mail sibiu@antrec.ro.


Pensiunile ediţiei a 14-a

Judeţul Alba are cele mai multe pensiuni membre ale ANTREC, în număr de 78. Pe locul doi se află Vrancea, cu 61 de pensiuni agroturistice, iar pe locul trei este Suceava care le oferă doritorilor acestui program, 42 de vile de vacanţă. Braşovul şi Gorjul se laudă cu câte 32 de pensiuni membre ANTREC, Tulcea şi Neamţul, cu 23 fiecare, Covasna are 19 asemenea locuri de relaxare, Sibiul 18, Maramureşul are 16, iar Constanţa doar 13.


„Primul venit, primul servit”, este modelul după care funcţionează programul

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite