Concedieri la cotidianul „România liberă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea ziarului vrea să dea afară 20 de angajaţi. Unii dintre aceştia spun că restructurările se fac la întâmplare. Mai multor angajaţi de la „România liberă” li s-a propus ieri încetarea relaţiilor contractuale, de comun acord, în schimbul a trei salarii compensatorii.

Surse din interiorul redacţiei susţin că managementul ziarului dă oamenii afară fără o strategie clară.„Au luat oamenii la întâmplare. Cei 20 de angajaţi din totalul de aproximativ o sută, câţi are ziarul, fac parte din departamentele: reportaje, politic, sport, social, DTP, foto, dar şi corespondenţi locali. Nu există niciun comunicat oficial din partea conducerii”,
ne-au declarat surse din redacţia ziarului „România liberă”.

Trei salarii compensatorii

Potrivit informaţiilor noastre, unii dintre angajaţi au fost sunaţi pe interior să meargă la departamentul Resurse Umane, unde li s-au propus trei salarii compensatorii. Doar trei angajaţi ar fi semnat o înţelegere de încetare a contractului de muncă prin acordul părţilor şi vor primi salariile compensatorii.

„Cine nu a semnat nimic, şi va fi disponibilizat, va putea să dea ziarul în judecată şi va lua mult mai mulţi bani”, ne-a declarat un angajat al ziarului„România liberă“.

Potrivit informaţiilor din interior, unora dintre jurnalişti li s-a propus mărirea salariului, dar trecerea unei sume mai
mari pe Contractul de drepturi de autor, o practică des întâlnită în presă.

Contactat de „Adevărul”, Romulus Cristea, liderul Sindicatului Iniţiativa R, a declarat că nu a fost pus la curent cu aceste concedieri şi nu a putut confirma cifra vehiculată în presă.

El a spus că, din informaţiile sale, neoficiale încă, este vorba despre cinci angajaţi. Cristea a mai precizat că astăzi urmează să discute cu managementul cotidianului „România liberă”.

În momentul redactării materialului de faţă, conducerea ziarului „România liberă” se afla în şedinţă şi nu a putut fi contactată.

Criza din presa românească

Grupul de presă Ringier a trecut prin două momente dificile anul acesta. La sfârşitul lunii februarie, reprezentanţii trustului au anunţat închiderea cotidianului gratuit „Compact” şi disponibilizarea a 20 de angajaţi. La jumătatea săptămânii trecute au fost concediaţi aproximativ 28 de salariaţi de la ziarul „Evenimentul zilei”.

Cotidianul „Gardianul” a renunţat, la jumătatea lunii martie, la 22 de angajaţi (jurnalişti, oameni din departamentul de producţie şi cel auxiliar).

La începutul lui ianuarie, Intact a anunţat reducerea cu 20% a salariilor angajaţilor trustului.

Anul trecut, trustul MediaPro a disponibilizat aproximativ 300 de salariaţi din redacţiile locale, dar şi din Bucureşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite