Concedieri la RATT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regia Autonomă de Transport Timişoara a anunţat că va disponibiliza, din luna martie, până în 200 de angajaţi. Concedierile vin ca urmare a pierderilor suferite de regie anul trecut. „În

Regia Autonomă de Transport Timişoara a anunţat că va disponibiliza, din luna martie, până în 200 de angajaţi. Concedierile vin ca urmare a pierderilor suferite de regie anul trecut.

„În ultimele şase luni, am fost penalizat la salariu, pentru că am avut pierderi”, a spus directorul RATT, Ioan Goia. Potrivit acestuia, una dintre cauze este faptul că sunt prea mulţi salariaţi pentru nevoile instituţiei. „Pentru fiecare mijloc de transport trebuie să fie o persoană care îl întreţine. La noi, raportul este  de 1,3 oameni la o maşină”, a spus Ioan Goia.

Principalii vizaţi sunt mecanicii şi funcţionarii. Şoferii de pe autobuze şi troleibuze şi vatmanii pot să stea liniştiţi, conform conducerii RATT. Sindicatul aşteaptă o informare oficială de la conducere despre conedieri. „Nu cred că se impun concedierile. Nu ştim niciun motiv pentru concedieri”, a spus liderul sindical Vasile Paşca. RATT are pe rol şapte procese cu angajaţi pe care i-a concediat în toamnă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite