Irlanda: Comunitatea romă îşi creşte copiii pentru a-i trimite să fure

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Irlanda: Comunitatea romă îşi creşte copiii pentru a-i trimite să fure
Irlanda: Comunitatea romă îşi creşte copiii pentru a-i trimite să fure

Un judecător irlandez a acuzat, miercuri, comunitatea romă că îşi creşte copiii pentru a-i trimite să fure şi că aceştia sunt responsabili pentru jefuirea magazinelor, informează pagina electronică a cotidianului Irish Independent. Citeşte şi: Oamenii de afaceri din Irlanda interesaţi de oportunităţile din Braşov

La Tribunalul pentru Minori din Dublin, judecătoarea Aingeal Ni Chonduin a avut de soluţionat cazul unei femei de etnie romă, în vârstă de 16 ani, mamă a unui copil, care a recunoscut că a furat câteva perechi de pantofi şi a comercializat haine furate.

Citiţi şi:

Avocatul apărării, Gareth Noble, a afirmat că fata a fost adusă în Irlanda la vârsta de 13 ani de partenerul ei, care este cu cinci ani mai mare, şi familia sa. A născut la vârsta de 15 ani, iar părinţii ei trăiesc în continuare în România. Fata păstrează relaţia cu tatăl copilului şi trăieşte cu acesta şi mama lui. Consiliul pentru Servicii de Sănătate a evaluat situaţia materială a fetei, dar a apreciat că nu este nevoie de adoptarea vreunei măsuri.

"Aceasta pare să fie cultura, în acest fel funcţionează familiile, din păcate, merg la furat", a afirmat judecătoarea Ni Chonduin în legătură cu situaţia fetei. Se pare că copiii sunt "crescuţi" ca să fure. "Este o cultură diferită, nu seamănă cu a noastră, iar magazinele noastre sunt jefuite în voie", a adăugat ea.

Fata a recunoscut că a furat pantofi pentru copii în valoare de 320 de euro de la magazinul Liffey Valley din Dublin, la 11 iunie şi că deţine lenjerie intimă furată dintr-un magazin din centrul oraşului Dublin.

Judecătoarea a dispus aplicarea unei pedepse de şapte zile aplicabilă retroactiv de la data când fata, care locuieşte în Dublin, a fost arestată. Ea mai trebuie să plătească şi o amendă de 200 de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite