Comunitatea Urbană Arieş se dezvoltă pe baze social-democrate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

asemenea "construcţie" este doar în faza de proiect, de ani de zile.- Care este proiectul la care ţineţi cel mai mult şi care sunt cele mai importante proiecte realizate la Turda?- Modernizarea

asemenea "construcţie" este doar în faza de proiect, de ani de zile.
- Care este proiectul la care ţineţi cel mai mult şi care sunt cele mai importante proiecte realizate la Turda?
- Modernizarea Salinei şi a lacurilor sărate de pe Valea Durgăului. Proiectul de 4,5 milioane euro cu fonduri europene a fost aprobat şi trecem la faza de licitaţie pentru atribuirea proiectului. Ar mai fi refacerea infrastructurii, refaceri trotuare, căi pietonale, spaţii verzi, 120 de locuinţe sociale, susţinerea unor investiţii străine. Am realizat Comunitatea Urbană Turda Arieş, Oficiul Prefectural, filială a Registrului Comerţului, centre de colectare a impozitelor în cartiere, pregătim centura ocolitoare.
- Veţi candida pentru un nou mandat la conducerea primăriei?
- Doar dacă voi reuşi să duc la bun sfârşit proiectele din program, turismul, canalizarea din fonduri ISPA, reabilitarea locuinţelor colective, refaţadizarea clădirilor, modernizarea aprovizionării cu energie termică, noua zonă de agrement.
- Ce importanţă acordă turismului strategia de dezvoltare a municipiului?
- Viitorul Turzii este în turism. Proiectul de dezvoltare a Salinei şi a Băilor Sărate, de pe Valea Durgăului, prevede construcţii hoteliere, pensiuni, cartier rezidenţial, pentru valorificarea apelor sărate şi a nămolului. Va fi practic un orăşel de circa 5-6 mii de locuitori.
- Ce alte direcţii de dezvoltare ar putea avea Turda?
- Pe de altă parte, în colaborare cu municipiul Câmpia Turzii vor fi pregătite terenuri pentru construirea unui parc industrial de înaltă tehnologie, pentru care avem deja solicitări externe.
- Cum aţi reuşit înfiinţarea Comunităţii Urbane Arieş, înaintea altor municipii importante?
- A fost o necesitate, pentru contractarea de fonduri structurale. Am strâns 11 comunităţi locale, din care două localităţi mari, cu care vom pune la punct, în comun, dezvoltarea serviciilor publice, apă potabilă, transport în comun. Dacă nu aveam o colaborare bună cu primarul din Câmpia Turzii, de care mă leagă o colaborare de 25 de ani, CUTA nu era posibilă.
- Ce rezolvări ar putea avea problemele termoficării şi ale transportului în comun?
- După ce am închis anul trecut sistemul centralizat de termoficare, am distribuit centralele termice zonale dezafectate la unităţi şcolare. Din cele peste 12 mii de apartamente debranşate au rămas circa 400 - 500 de locuinţe sociale fără agent termic, care nu ne-au mai atenţionat că ar avea probleme cu căldura. Vom încerca totuşi repunerea în funcţiune a acelor centrale termice zonale modernizate.
Concurenţa neloială din transportul public de călători rămâne o chestiune nerezolvată. Amenzile noastre date transportatorilor nelegali din municipiu, cu maxi-taxi, sunt anulate în justiţie.
- Ce suport aveţi în Consiliul Local?

- Alianţa a pierdut majoritatea, după ce un consilier al nostru a trecut la PSD. Este mai dificil, dar nu sunt probleme deosebite.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite