Comunitarii strâng bani pentru Albert

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comunitarii strâng bani pentru Albert
Comunitarii strâng bani pentru Albert

Agenţii de la Poliţia Comunitară Târgu-Jiu au hotărât să plătească pentru operaţia estetică a colegului lor

Şeful Poliţiei Comunitare, Ion Tudor, a declarat că va fi alături de tânărul în vârstă de 21 ani şi îl va ajuta să scape de cicatrice, prin intermediul unui cunoscut medic chirurg  plastician din ţară. Intervenţia va putea fi efectuată însă după un an de zile, când Albert Chireaţă va fi complet vindecat.
De acest lucru s-a convins cel mai tânăr poliţist comunitar din Târgu-Jiu, care a ajuns duminică dimineaţa în stare gravă la spital, după ce a fost lovit în figură cu un pahar spart. Colegii săi l-au vizitat în fiecare zi. Banii pentru operaţia estetică vor fi strânşi de la fiecare agent care îşi desfăşoară activitatea în această instituţie.

Are nevoie de operaţie estetică

Medicii de la secţia ORL a Spitalului Judeţean s-au străduit minute în şir să-i oprească hemoragia tânărului de 21 de ani. „Are toată hemifaţa stângă brăzdată de leziuni, iar două dintre ele sunt mai profunde. Va rămâne cu cicatrice şi va avea probabil nevoie de operaţie estetică pentru a scăpa de ele“, a precizat dr. Carmen Braia, de la secţia ORL a Spitalului Judeţean. Albert Chireaţă nu s-a gândit niciodată ca va ajunge pe masa de operaţii tocmai pentru efectuarea unei operaţii estetice, dar aceasta e singura soluţie, pe care a şi acceptat-o, prin care poate scăpa de urmele paharului folosit de agresorul Alin Gheaţă, de 28 de ani.
„Procesul de refacere a feţei o să dureze, am fost la medic, dar nu a spus când mă va opera. După un an se poate discuta despre operaţia de eliminare a cicatricilor“, spune acesta. Ion Tudor a mai precizat că, din păcate, legile nu sunt destul de dure cu cei care comit aceste infracţiuni.

„Cred că legea e prea blândă“

„Din păcate, un om a ajuns la spital pentru că legea în România nu-i apără pe cei puşi să-i apere pe cetăţeni. Cred că legea e prea blândă pentru astfel de situaţii şi de-asta sunt posibile şi asemenea fapte“, a spus Tudora. De aceeaşi părere este şi victima agresorului Alin Gheaţă: „Pedeapsa de trei luni de închisoare de care se vorbeşte în acest caz mi se pare exagerat de mică, eu i-aş da cel puţin doi ani pentru că trebuie să descurajăm actele de acest fel“. Scandalul spontan care a avut loc sâmbătă noaptea s-a incheiat cu ameninţări la adresa poliţiştilor comunitari însă Ion Tudor avertizează că angajaţii lui nu se tem de aceste ameninţări. Tatăl tânărului de 21 de ani Albert Chireaţă spune că nu ar vrea ca fiul său să rămână cu urmele nefericitului incident.

Familia apreciază gestul poliţiştilor

„Colegii lui fac un gest frumos că ne ajută acum cu bani, e un gest caritabil şi sunt colegi adevăraţi. Vin zilnic câte zece pe la el să-l vadă. Trebuie să se ajute între ei şi mi-a plăcut că sunt uniţi“, a declarat Ion Chireaţă.
Colegii i-au promis că o să-l ajute cu tot ce are nevoie, mai ales cu banii necesari pentru intervenţia chirurgicală. „Este un gest frumos din partea lor şi nu pot decât să le mulţumesc că sunt colegi adevăraţi. Aş fi făcut şi eu acelaşi gest pentru oricare dintre ei dacă s-ar fi aflat într-o astfel de situaţie. Nu m-a speriat ce s-a întâmplat şi nu are nici o legătură asta cu locul meu de muncă“,  a mai precizat tânărul de pe patul de spital.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite