Republica Moldova: Comuniştii ar putea vota cu Marian Lupu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Republica Moldova: Comuniştii ar putea vota cu Marian Lupu
Republica Moldova: Comuniştii ar putea vota cu Marian Lupu

Partidul Comunist din Republica Moldova ar putea vota pentru Marian Lupu la funcţia de şef al statului, în cazul în care AIE ar putea modifica, în scurt timp, Codul Electoral, anunţă Unimedia.md.

Preşedintele Parlamentului din Republica Moldova, Mihai Ghimpu, este de părere că acest lucru este posibil, fiind posibilă o eventuală schimbare a Codului Electoral. „Poate veni momentul când comuniştii ne vor mulţumi că le dăm voie să voteze pentru Marian Lupu”, a mai precizat Ghimpu, conform sursei citate.

În context, prim-vicepreşedintele PLDM, Mihai Godea, a declarat că este „absolut sigur că dacă nu din prima tentativă, cel târziu din a doua se va vota preşedintele. Nu cred că toţi deputaţii comunişti şi-au pierdut creierul”.

Mihai Ghimpu a mai menţionat că legislaţia electorală ar putea fi modificată în aşa mod, încât să permită formarea blocurilor electorale, deschiderea mai multor secţii de votare peste hotarele ţării şi să permită studenţilor să voteze în Chişinău. Aceste modificări ar avantaja actualele partide, membre ale AIE, şi ar dezavantaja PCRM în perspectiva unui nou scrutin.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite